Τυφώνας Μάθιου: Ετοιμάζονται για την καταστροφή στις ΗΠΑ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Φόβος και πανικός κυριαρχεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με τον τυφώνα Μάθιου, τον ισχυρότερο της Καραϊβικής εδώ και μια δεκαετία να έχει βάλει πλώρη για εκεί «αποφασισμένος» να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα του.

Προς το παρόν, ο τυφώνας άφησε πίσω του δεκαεφτά νεκρούς σύμφωνα με τις Αρχές, κατεστραμμένες πόλεις, αγροτικές καλλιέργειες και τουριστικά θέρετρα. Η γέφυρα που ένωνε την Αϊτή με τον υπόλοιπο κόσμο κατέρρευσε και αφήνει τους ανθρώπους αβοήθητους τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, αφού η ζημιά δεν πρόκειται να αποκατασταθεί

σύντομα.

Ο πρόεδρος Ομπάμα ακύρωσε το ταξίδι στη Φλόριντα, σχεδιασμένο για την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι, για να μείνει στο πλευρό των Αμερικάνων και προειδοποίησε πως η «σοβαρή καταιγίδα» έρχεται προτρέποντας τους να φύγουν από τα σπίτια τους άμεσα. Φλόριντα, Βόρεια και Νότια Καρολίνα βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την Εθνοφρουρά να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.

Η Νίκι Χέιλι,κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, έχει διατάξει την εκκένωση των παραλίων με ένα εκατομμύριο κατοίκους να είναι πανικοβλημένοι ενώ και ο Ρικ Σκοτ κυβερνήτης της Φλόριντα είπε για τον καταστροφικό τυφώνα πως «εάν κάνει στροφή την τελευταία στιγμή , δεν θα έχετε τον χρόνο να προετοιμαστείτε. Θα θέσετε τη ζωή σας σε κίνδυνο». Ο Σκοτ ζήτησε από κατοίκους στα παράλια, με πολλά διαμερίσματα να βρίσκονται υπό υποχρεωτική εκκένωση, να εγκατασταθούν στα καταφύγια της Πολιτείας. Πανικός όμως επικρατεί στα νοσοκομεία, στα πρατήρια καυσίμων και στα σούπερ μάρκετ. Οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλα ασφαλή σημεία, η βενζίνη εξαντλείται με τεράστιες ουρές στα πρατήρια και τα σούπερ μάρκετ έχουν γεμίσει από τρομαγμένους ανθρώπους που εφοδιάζονται με κονσέρβες, ξηρά τροφή και νερό. Η αεροπορική εταιρία American Airlines ακύρωσε τις περισσότερες πτήσεις της . Ο τυφώνας Μάθιου, που κατατάσσεται στη βαθμίδα 3 της πεντάβαθμης κλίμακας των τυφώνων συνοδεύεται από ανέμους περίπου 195 χιλιομέτρων την ώρα και η δύναμη του δεν αφήνει απολύτως τίποτα όρθιο.

Το άρθρο Τυφώνας Μάθιου: Ετοιμάζονται για την καταστροφή στις ΗΠΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα