Πλειστηριασμοί με την συνδρομή των ΜΑΤ : Φουντώνει η λαϊκή αγανάκτηση στις γειτονιές της χώρας (video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι «εικόνες Ισπανίας» όπου οι πλειστηριασμοί ακινήτων γινόντουσαν με την συνδρομή των αστυνομικών, όπως και η έξωση των ανθρώπων που έχαναν τα σπίτια από αυτά, ήρθαν και στην Ελλάδα. Δεν αποτελεί πια μια δυσοίωνη πρόβλεψη αλλά μια αποτρόπαια πραγματικότητα. Ενώ καταρρέει ταυτόχρονα η μυθοπλασία, ότι οι πλειστηριασμοί αφορούν σε εύπορους στρατηγικούς κακοπληρωτές σύμφωνα με την τραπεζική ορολογία, καθώς στην πραγματικότητα στο στόχαστρο έχουν

μπει, φτωχές λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν ανταπεξέλθουν στα χρέη τους προς τις τράπεζες και το δημόσιο.

Επεισόδια σε όλη την Ελλάδα

Δεν πλειστηριάζονται μόνο κατοικίες για χρέη της τάξης των 500 ευρώ αλλά ακόμη και ακίνητα που αφορούν αποδεδειγμένα σε πρώτη κατοικία, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν. Τα παραδείγματα είναι πολλά σε πολλές λαϊκές περιοχές της Αθήνας, της Νέας Ιωνίας, του Περιστερίου, της Θεσσαλονίκης, της Νίκαιας και του Λαυρίου.

Παραδείγματα που αφορούν σε ανθρώπους της «διπλανής πόρτας» που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση, και σε πλήρη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τον δανεισμό τους ή να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο. Ακριβώς για αυτό οι αντιδράσεις από ομάδες πολιτών είναι ιδιαίτερα έντονες με κύριους πρωταγωνιστές σε αυτές, μέλη του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ, όπου καταφέρνουν σε πολλές περιπτώσεις να ματαιώσουν προγραμματισμένους πλειστηριασμούς. Όπως έγινε με την ματαίωση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας εξαμελούς οικογένειας στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης.

Ανάλογες εικόνες διαδραματίστηκαν και στην Αθήνα, στο Περιστέρι και στο Ίλιον όπου οι συγκεντρωμένες ομάδες πολιτών δεν επέτρεψαν την είσοδο των συμβολαιογράφων και οι πλειστηριασμοί αναβλήθηκαν. Το τραγικότερο όλων είναι ότι για πρώτη φορά στην χώρα μας πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί με την παρουσία των ΜΑΤ, καθώς σε κάθε Ειρηνοδικείο που πρόκειται να γίνει πλειστηριασμός τοποθετούνται από το πρωί αστυνομικές δυνάμεις που αντιπαρατίθενται προς τους συγκεντρωμένους πολίτες.

Πρόκειται για μια άθλια εικόνα που προκαλεί την οργή των πολιτών που πέραν της φτώχειας και της οικονομικής εξαθλίωσης έχουν να αντιμετωπίσουν και την βία των αστυνομικών δυνάμεων.

Δείτε βίντεο από επεισόδια σε απόπειρες πλειστηριασμών κατοικιών :

Το άρθρο Πλειστηριασμοί με την συνδρομή των ΜΑΤ : Φουντώνει η λαϊκή αγανάκτηση στις γειτονιές της χώρας (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα