ΤτΕ: Ο Ηλίας Πλασκοβίτης νέο μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής

Νέο μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος, τοποθετήθηκε τελικά ο κ. Ηλίας Πλασκοβίτης, πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών τα τελευταία 3 χρόνια.

Ο κ.Πλασκοβίτης καταλαμβάνει την θέση του κ. Ζανιά ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας. Όπως προβλέπει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, η θητεία του κ. Πλασκοβίτη είναι εξαετής και ο διορισμός

του έγινε με πρόταση του υπουργικού συμβουλίου η οποία έγινε αποδεκτή από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο.

Ο κ. Πλασκοβίτης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (1993-1998), γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών (2000-2004) και γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών (2009-2012).

Είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου του Σάσεξ (Βρετανία), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο Πανεπιστήμιο και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομικής του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ (Βρετανία).

Πηγή: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα