ΤτΕ: Μη βιώσιμο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της ΤτΕ Γ. Παπαδάκης μιλώντας σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής υπεραμύνθηκε της θέσης του Γ. Στουρνάρα για τη μη βιωσιμότητα του ΤΤ και τόνισε ότι τα αναλυτικά στοιχεία για την έκθεση της BlackRock θα δοθούν στη δημοσιότητα περί τα

τέλη Οκτωβρίου.

Μόνο τέσσερις από τις υπάρχουσες σήμερα τράπεζες του ελληνικού συστήματος χαρακτήρισε ως «αυτόνομα βιώσιμες μετά από την ανακεφαλαιοποίηση» ο πρώτος αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Παπαδάκης, ο οποίος μιλώντας σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αναφέρθηκε ειδικότερα στην Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, τη Eurobank, και την Τράπεζα Πειραιώς.

Σε επίμονες ερωτήσεις βουλευτών από το χώρο της αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι εξαιτίας του απορρήτου το οποίο τον δεσμεύει εξαιτίας της σχετικής νομοθεσίας δεν μπορεί να δώσει τα αναλυτικά στοιχεία -και από την περίφημη έκθεση της BlackRock- βάσει των οποίων εξήχθησαν τα συμπεράσματα αναφορικά με τη βιωσιμότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πάντως, επικαλούμενος αυτά ακριβώς τα συμπεράσματα, ο κ. Παπαδάκης επανέλαβε ότι το Ταχυδρoμικό Ταμιευτήριο κρίθηκε μη βιώσιμο, σε βάθος χρόνου και μετά την ανακεφαλαιοποίηση. «Οι μετρήσεις, είπε μεταξύ άλλων, έδειξαν σαφή υστέρηση σε σχέση με ανταγωνισμό. Πρόσθεσε, πάντως, ότι τα στοιχεία πρόκειται να δοθούν στην δημοσιότητα μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης».

Πληροφορίες από: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα