Τσίπρας: “Ήρθε η ώρα να φύγουν”

Ολομέτωπη επίθεση εναντίων της κυβέρνησης και της διαπραγμάτευσης που γίνεται αυτό το διάστημα με την τρόικα, εξαπέλυσε από τα Γιάννενα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «θα προσπαθήσουμε με κάθε δημοκρατικό όπλο να φύγει η κυβέρνηση», ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ

δεν πρόκειται να βάλουν «καμία υπογραφή ντροπής» όσο και αν το ζητούν οι δανειστές.

«Κυκλωμένοι από τη φτώχεια, την ανεργία και την απόγνωση συζητούν τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, νέα μέτρα φτώχειας, νέα μέτρα ανεργίας, νέα μέτρα απόγνωσης. Αλλά δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε άλλο. Δεν μπορούμε να τους ανεχτούμε άλλο. Ήρθε η ώρα της αυλαίας και για την πολιτική τους και για τους ίδιους» ήταν τα λόγια του κ. Τσίπρα ο οποίος σχολιάζοντας κυριακάτικο άρθρο του πρωθυπουργού, είπε:

«Ζούμε το πιο βαθύ σκοτάδι πριν την αυγή, μας λέει ο πρωθυπουργός της καταστροφής, σε άρθρο του σε σημερινή φιλοκυβερνητική εφημερίδα. Αφού παραθέσει για άλλη μια φορά όλα τα αγαπημένα του ψέματα. Εκείνο όμως που δεν τολμάει να πει, είναι: Πώς και γιατί από το success story, από το βγαίνουμε από το μνημόνιο, από το φεύγει το ΔΝΤ, από το επέστρεψε η ανάπτυξη, φτάσαμε στο βαθύ σκοτάδι; Πώς και γιατί από το φως το αληθινό που έλουζε τα διαγγέλματά του, φτάσαμε στο βαθύ σκοτάδι; Πώς και γιατί, αντί για τη νέα Ελλάδα που έρχεται, ήρθε το βαθύ σκοτάδι; Για μια ακόμη φορά;»

Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην «προπαγάνδα του τρόμου» όπως την χαρακτήρισε, λέγοντας: «Όπως κάθε απολυταρχικό καθεστώς, λίγο πριν καταρρεύσει, στηρίζει την εξουσία του στο φόβο των ανθρώπων. Έτσι και το καθεστώς των μνημονίων δε στηρίζεται στη λογική αλλά στον τρόμο του ΑΤΜ. Στη τρομοκράτηση ότι αν σηκώσουμε κεφάλι και ζητήσουμε εκλογές, θα μας το κόψουν το κεφάλι. Στον εκβιασμό ότι οι αγορές θα καταστρέψουν την Ελλάδα, αν δεν τους αρέσει η κυβέρνηση που θα εκλέξει ο ελληνικός λαός. Λες και οι αγορές θα αποφασίσουν να αυτοκτονήσουν, επειδή θα στερηθούν τις υπηρεσίες του κυρίου Σαμαρά

Βούλτεψη: «Ο Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο μόνος αρχηγός αντιπολίτευσης που τορπίλιζε το μέλλον της ίδιας του της χώρας.»

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στην ομιλία του κ. Τσίπρα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ούτε πού βρισκόταν η Ελλάδα, ούτε τι ξεπέρασε, ούτε πού πηγαίνει. Τρομάζει τις αγορές και τους επενδυτές, αναμασά ένα ανύπαρκτο “πρόγραμμα”, εκβιάζει πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη Δημοκρατία και τη σταθερότητα, κάνει το παν για να βυθίσει την πατρίδα μας στο πιο βαθύ σκοτάδι της ακυβερνησίας και του χάους.

Ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην Ιστορία ως ο μόνος αρχηγός αντιπολίτευσης που τορπίλιζε μέχρι την τελευταία ώρα το μέλλον της ίδιας του της χώρας. Γιατί επιμένει να βλέπει την καταστροφή της Ελλάδας ως προσωπική σανίδα σωτηρίας. Το σύνθημα του κ. Τσίπρα είναι “γαία πυρί μιχθήτω”».

Keywords
Τυχαία Θέματα