Σφοδρές μάχες στο Κομπάνι με 50 τζιχαντιστές νεκρούς

Με μεγάλη σφοδρότητα συνεχίζονται οι μάχες στο Κομπάνι της Συρίας, την κουρδική πόλη που προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Συριακού Παρατηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 50 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην πόλη.

Οι συγκεκριμένες απώλειες μέσα σε μια ημέρα αποτελούν τον βαρύτερο φόρο αίματος που έχει πληρώσει το Ισλαμικό Κράτος από την έναρξη της πολιορκίας και δείχνουν ξεκάθαρα την μαχητική αντίδραση των Κούρδων μαχητών που υπερασπίζονται

την πόλη τους.

Επίσης όπως αναφέρθηκε ο συμμαχικός συνασπισμός έπληξε τη νύχτα βάσεις των τζιχαντιστών στη βορειοανατολική Συρία πραγματοποιώντας τουλάχιστον 30 αεροπορικές επιδρομές. “Στόχος των επιθέσεων ήταν κυρίως βάσεις του ΙΚ στην περιοχή αλ Φοροσίγια στα βόρεια προάστια της επαρχίας Ράκα”, σύμφωνα με τον Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντή του Παρατηρητηρίου.

Όσον αφορά τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κουρδική πολιτοφυλακή που προασπίζει την πόλη, 11 μαχητές της σκοτώθηκαν όπως και ένας αντάρτης που είχε προσχωρήσει στις κουρδικές δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα