Τσίπρας για χρέος: «Λύση να έρθει και… όποτε έρθει»!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σκούρα τα βλέπει η κυβέρνηση τα πράγματα για λύση στο χρέος στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Γιούρι Ράτας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση επιθυμεί μια

καθαρή λύση εντός του Ιούνη, ακόμη κι αν χρειαστεί να πάει μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, στις 21 του μήνα.

«Λύση να είναι και όποτε είναι να έρθει. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Παλεύουμε για τις 15 Ιουνίου», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

Μάλιστα, ανέφερε ότι «προσδοκούμε ανάληψη πρωτοβουλίας μέσα στον Ιούνιο, πριν δηλαδή αναλάβει η Εσθονία την προεδρία για οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από μία καθαρή λύση απομείωσης του χρέους».

Μηνύματα έστειλε και για το Κυπριακό, λέγοντας πως «η Τουρκία έχει παρελκυστική στάση, που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν δείχνει την ίδια πολιτική βούληση με εμάς».

Πλέον ο Αλέης Τσίπρας στηρίζεται στην παρέμβαση των ηγετών για την περίπτωση που το Eurogroup, το οποίο ελέγχεται από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν καταλήξει σε συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και τη συνεδρίαση των G7 το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών εντατικοποιούν τις πολιτικές επαφές και αναμένεται να έχουν και νέες τηλεφωνικές επικοινωνίες με Μέρκελ-Μακρόν.

Το άρθρο Τσίπρας για χρέος: «Λύση να έρθει και… όποτε έρθει»! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα