«Του νερού τα παραμύθια» : Λάρισα – Πλαταμώνας (trailer)

15:42 29/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΤΕΤΑΡΤΗ 31/05/2017, στις 21:00

Ο Γιάννης Λάτσιος και ο Αλέξης Γεωργούλης μιλούν για τα παιδικά τους χρόνια στη Λάρισα, στην Ίνα Ταράντου και την εκπομπή.
Ο Γιάννης Λάτσιος αφηγείται ιστορίες από τα καλοκαίρια του, όταν περίμενε να τελειώσουν τα σχολεία για να βρεθεί με τη γιαγιά του στις παραλίες του Πλαταμώνα αλλά και πως ήταν όταν χρειάστηκε να μετακομίσουν στην Αθήνα

σε ηλικία 13 ετών. Η αφήγηση συνεχίζεται με τα χρόνια της ενηλικίωσης και μέσα από μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη αποκαλύπτονται στοιχεία του χαρακτήρα του.
Ο Αλέξης Γεωργούλης ξεναγεί την Ίνα Ταράντου στην πόλη της Λάρισας, με την οποία κρατά στενές σχέσεις καθώς εκεί μένει ακόμη η μητέρα του, οι φίλοι του, αλλά και εκεί δραστηριοποιείται, επαγγελματικά. Από τα χρόνια της ανεμελιάς και τα παιδικά παιχνίδια περνάμε στον απαιτητικό χώρο της ηθοποιίας και το μακρύ ταξίδι μέχρι την Αμερική.
Εκτός από τους καλεσμένους της όμως, η Ινα Ταράντου αναδεικνύει τον πολιτιστικό χαρακτήρα μιας πόλης που είναι περισσότερο γνωστή σαν μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, έχει πάνω από χίλιες καφετέριες και δεκάδες μπουζούκια. Έτσι παρουσιάζονται τα μουσεία της, το Αρχαίο Θέατρο της, το κλασσικό μπαλέτο, οι χορωδίες της.

Παραγωγή: EΡT3
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης
Δημοσιογραφική έρευνα: Ινα Ταράντου
Αρχισυνταξία – Μουσική επιμέλεια: Άννα Παπανικόλα
Διεύθυνση φωτογραφίας: Φώτης Ζυγούρης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Ζωή Λιάκα
Μοντάζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου, Θοδωρής Αρμάος
Kάμερες: Λεωνίδας Πανονίδης – Φώτης Ζυγούρης
Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης
Styling: Bαγγέλης Ζάχος
Παρουσίαση: Ινα Ταράντου

Keywords
Τυχαία Θέματα