Τροπικός καιρός με ζέστη, βροχές και καταιγίδες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μπορεί να είμαστε στη μέση του καλοκαιριού και να έχουμε ζέστη, όμως ο καιρός δεν φέτος περιλαμβάνει βροχές και καταιγίδες, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μεταβάλλεται το καλοκαίρι σε φθινόπωρο με ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία αναμένουμε και σήμερα σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, έντονη αστάθεια αναμένεται να επικρατήσει από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες κυρίως στα ηπειρωτικά

διαμερίσματα της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη 15/7 τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στην Κεντρική και Βόρειοδυτική χώρα και κατά τόπους στο Ιόνιο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, καθώς και τμήματα του Βόρειου και Δυτικού Αιγαίου. Οι καταιγίδες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Την Τετάρτη 16/7 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και πιθανόν σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, ενώ κατά τις θερμές ώρες της ημέρας θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι και πάλι τοπικά ισχυρά.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Τρίτη και την Τετάρτη, τόσο στην Αττική, όσο και στη Θεσσαλονίκη, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα.

Το άρθρο Τροπικός καιρός με ζέστη, βροχές και καταιγίδες εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα