Τρόμος και θάνατος: 84 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε επίθεση στην Νίκαια της Γαλλίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τουλάχιστον 84 νεκροί από επίθεση που σημειώθηκε εχθές το βράδυ στην Νίκαια της Γαλλίας, όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων, που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την πτώση της Βαστίλης, που είναι η εθνική εορτή της Γαλλίας.

Το φορτηγό βρισκόταν στην Promenade

des Anglais, ένα ένα ιδιαίτερα πολυσύχναστο δρόμο, ενώ όταν πλησίασε στο συγκεντρωμένο πλήθος, ανέπτυξε ταχύτητα κινούμενο επί δυο χιλιόμετρα περίπου ανάμεσα στους ανθρώπους, σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο.

Διάγγελμα από τον Φρανσουά Ολάντ

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα χαρακτήρισε την επίθεση στη Νίκαια ως ένα τερατώδες έργο, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. Καθώς δήλωσε χαρακτηριστικά «ότι θα πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να πολεμηθεί η τρομοκρατία» ενώ επιπλέον γνωστοποίησε ότι παρατείνεται για 3 επιπλέον μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην χώρα, ύστερα από σχετικές διαβουλεύσεις που έγιναν μεταξύ του Φρανσουά Ολάντ, με τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, τον Υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, και τον Υπουργό Άμυνας Ζαν-Ιβ Νε Ντριάν.

Έτσι η στρατιωτική δύναμη των 10.000 ανδρών που βρίσκεται στις πόλεις της Γαλλίας θα παρατείνει την παραμονή της κατά τρεις μήνες. Όπως με σαφήνεια δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, » Αποφάσισα την παράταση της κατάστασης έκτακτη ανάγκης πέραν της 26ης Ιουλίου που κανονικά θα τερματιζόταν, ενώ θα υποβληθεί στο κοινοβούλιο σχετικό σχέδιο νόμου που θα προβλέπει αυτό το μέτρο».

Οι πληροφορίες για το φορτηγό

Οι πληροφορίες που μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρονται σε ένα φορτηγό που ήταν γεμάτο με όπλα και πυρομαχικά. Όπως δήλωσε ο Κριστιάν Εστροζί, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Νίκαιας, μέσα στο όχημα «υπήρχαν βαριά όπλα».

Ο οδηγός του λευκού φορτηγού

Εντός του φορτηγού βρέθηκε η ταυτότητα ενός άνδρα 31 ετών , κάτοικου Νίκαιας. Ο οδηγός του οχήματος που σκόρπισε το θάνατο, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ανδρών ασφαλείας, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη ανάληψη ευθύνης.

Ωστόσο όλες οι εκτιμήσεις οδηγούν προς το Ισλαμικό κράτος, με τους υποστηρικτές του ISIS, στο διαδίκτυο να πανηγυρίζουν.

Μήνυμα αλληλεγγύης από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πολεμήσει την τρομοκρατία τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της,ύστερα από την επίθεση στην Νίκαια της Γαλλίας, με τουλάχιστον 80 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

«Θα πολεμήσουμε την τρομοκρατία εντός και εκτός της ΕΕ», ανέφερε σε μήνυμα του στο Twitter, δηλώνοντας πως «θα δείξουμε αποφασιστικότητά αλλά και ενότητα».

Μήνυμα συμπαράστασης από τον Μπαράκ Ομπάμα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα σε μήνυμα του προς την Γαλλία, προσέφερε την βοήθεια της χώρας του στις έρευνες για την αναζήτηση και ανακάλυψη των υπαίτιων της χθεσινής επίθεσης στην Νίκαια της Γαλλίας.

» Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, καταδικάζω με τον πιο έντονο και σθεναρό τρόπο την φρικτή επίθεση τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες αθώοι άνθρωποι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ένα αδιανόητο σκηνικό τρόμου

Μια ιστορική ημέρα για την Γαλλία η επέτειος της πτώσης της Βαστίλης. Αυτή την ημέρα με τον τεράστιο συμβολικό της χαρακτήρα όχι μόνο για την Γαλλία αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, επέλεξαν οι εμπνευστές του χθεσινού χτυπήματος, ώστε να πραγματοποιήσουν την επίθεση στην Νίκαια, με απολογισμό τουλάχιστον 84 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, με όλα τα μακάβρια ενδεχόμενα να είναι ακόμη ανοικτά.

Το μέσο που δημιούργησε ένα σκηνικό τρόμου και θανάτου στην πόλη της Νίκαιας ήταν ένα λευκό φορτηγό το οποίο κατευθύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στους ανθρώπους, χτυπώντας , σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες. Η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου, καθώς έντρομοι άνθρωποι, ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να αποφύγουν το φορτηγό τρέχοντας προς κάθε κατεύθυνση.

Το φορτηγό σταμάτησε μόνο όταν έπεσε νεκρός ο οδηγός του, έχοντα προλάβει ωστόσο, να βυθίσει στο πένθος την Γαλλία, την Ευρώπη, ολόκληρο τον κόσμο.

Το άρθρο Τρόμος και θάνατος: 84 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε επίθεση στην Νίκαια της Γαλλίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα