Τρόμος για τους οδηγούς κοντά σε καταυλισμό του Μενιδίου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εφιαλτικές στιγμές στην περιοχή των Αχαρνών από μέλη συμμορίας Ρομά, ο μικρότερος των οποίων είναι 12 ετών(!), έζησαν τουλάχιστον 44 οδηγοί αυτοκινήτων, που είχαν την ατυχία να πέσουν στις ενέδρες τους κατά τη διέλευσή τους κοντά στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας. Μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες οδηγών συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών, που κατάφερε να ταυτοποιήσει τα μέλη της τουλάχιστον 10μελούς συμμορίας, ηλικίας 12, 14, 16, 17 και 19 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, οι δράστες εδώ

και τρεις μήνες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας με διάφορα τεχνάσματα -τοποθέτηση τεχνητών εμποδίων στο οδόστρωμα κ.λπ.- ανάγκαζαν τους οδηγούς να ακινητοποιήσουν τα οχήματα τους. Ενώ οι οδηγοί προσπαθούσαν να μετακινήσουν τα εμπόδια για να συνεχίσουν το δρομολόγιό τους, ξεπετάγονταν οι δράστες και με γροθιές, κλωτσιές, ξύλινα ρόπαλα και άλλα βαριά αντικείμενα, εξαπέλυαν αιματηρές επιθέσεις.

Άρπαζαν τσάντες, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας. Επίσης, λέει η Αστυνομία, στοχοποιούσαν και άτυχους διερχόμενους που βάδιζαν πεζοί, επετίθεντο και άρπαζαν χρήματα και τα κοσμήματα που φορούσαν, τα οποία αναγκάζονταν ένα-ένα να παραδίδουν στους δράστες. Μετά από κάθε επίθεση τρόμου οι δράστες, όπως μπορούσαν μέσα σε κλίμα πανικού να διαπιστώνουν τα θύματα, διέφευγαν με κατεύθυνση τον καταυλισμό, όπου και διέμεναν. Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχει προκύψει η διάπραξη 44 ληστειών και 11 κλοπών, ενώ πιστεύεται ότι τα θύματα είναι πολύ περισσότερα.

Το άρθρο Τρόμος για τους οδηγούς κοντά σε καταυλισμό του Μενιδίου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα