Τρόικα: Να ενταχθούν όλα τα Ταμεία στον ΕΟΠΥΥ

Την άμεση ένταξη όλων των ασφαλιστικών ταμείων με υπηρεσίες υγείας στον ΕΟΠΥΥ και την απόσυρση των διατάξεων του νόμου, που προβλέπει εξαίρεση όσων Ταμείων δεν χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό, ζητεί με επιστολή του προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Κουτρουμάνη αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα

Ματίας Μορς.

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», η επιστολή, που έχε μορφή… τελεσιγράφου ελέγχει τους δυο υπουργούς κ. κ. Λοβέρδο και Κουτρουμάνη γιατί δεν τον ενημέρωσαν για τις εξαιρέσεις του νόμου!

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ζητά να μην εξαιρεθεί κανένα Ταμείο και να ενταχθούν όλα στον ΕΟΠΥΥ έως τον Ιούνιο, παρά την σχετική ρύθμιση που πέρασε από την Βουλή πριν κλείσει για τις εκλογές. Ακολούθως, απαιτεί να ενημερωθεί για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, για να καταργηθούν τα συγκεκριμένα άρθρα του νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι στον ΕΟΠΥΥ έχει ενταχθεί ήδη το 95% των ασφαλισμένων και των μελών των οικογενειών τους με την απορρόφηση του Ταμείου του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Εκτός ΕΟΠΥΥ έχουν μείνει τα ταμεία ασφάλισης των μηχανικών, των γιατρών, των υγειονομικών, των νομικών, των συμβολαιογράφων (ΤΣΜΕΔΕ,ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών) που έχουν ενσωματωθεί στο ΕΤΑΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα