Τρόικα: "Έπιασε" τους στόχους του το υπ. Δικαιοσύνης

"Έπιασε" τους στόχους του που είχαν τεθεί στο ζήτημα της εκδίκασης των μεγάλων φορολογικών υποθέσεων το υπ. Δικαιοσύνης, όπως διαπίστωσε το κλιμάκιο της τρόικας κατά την επίσημη επίσκεψή του στο εν λόγω υπουργείο.

Πιο συγκεκριμένα, κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επισκέφθηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το τριμερές κλιμάκιο κατά την επίσκεψή του στο υπ. Δικαιοσύνης είχε "μαραθώνια" συνάντηση με τους γενικούς γραμματείς, Νικόλα Κανελλόπουλο και Γιάννη Ιωαννίδη, με αντικείμενο της συνάντησης τον έλεγχο και την παρακολούθηση της υλοποίησης των στρατηγικών στόχων του Υπουργείου, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεών του.

Στην "τύχη" των μεγάλων φορολογικών υποθέσεων έπεσε το κύριο βάρος του ενδιαφέροντος των μελών του κλιμακίου, οι οποίοι διαπίστωσαν το ότι οι διοικητικοί δικαστές και ειδικά οι εφέτες, όχι μόνο "έπιασαν" το στόχο που είχε τεθεί, αλλά και τον ξεπέρασαν!

Μάλιστα, οι διοικητικοί εφέτες ξεπέρασαν το στόχο του 50% που είχε τεθεί ως κατώτατο πλαφόν εκδίκασης των εκκρεμών μεγάλων φορολογικών υποθέσεων και έφτασαν το 54%,παρά την αποχή των δικηγόρων και τη διεξαγωγή δύο βουλευτικών εκλογικών αναμετρήσεων, οπόταν τα δικαστήρια δεν λειτουργούν.

Επίσης, εξετάστηκε και πάλι το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των 42.000 δικηγόρων, όπως και η αναμόρφωση του Κώδικα Δικηγόρων, ζήτημα για το οποίο οι εκπρόσωποι της ηγεσίας του υπ. Δικαιοσύνης είπαν ότι η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή αναμόρφωσης του Κώδικα Δικηγόρων -που συμπεριλαμβάνει και την απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος- έχει λάβει μικρή παράταση ολοκλήρωσης του έργου της.

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε το κλιμάκιο για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος της "Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης" [e-justice Action Plan].

Το τριμερές κλιμάκιο ενημερώθηκε και για το ότι η σύνταξη του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος συνένωσης των Ειρηνοδικείων της χώρας βρίσκεται στο τελικό στάδιο και πως αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι δύο βουλευτικές εκλογές, αυτή θα είχε ολοκληρωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα