Ένας αιώνας και ένας χρόνος περίπτερο

Σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 101 χρόνων περιπτέρου, με την έκδοση και επετειακού λευκώματος με τίτλο «Ένας Αιώνας κι Ένας Χρόνος Περίπτερο», διοργανώνει το δίκτυο μικρών σημείων λιανικής εξυπηρέτησης kiosky’s, υπό την αιγίδα της Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτέρων Τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης.

Ένα ρετρό περίπτερο του 1950 με προϊόντα εποχής, στήνεται εκ περιτροπής στην Πλατεία Συντάγματος και στις κεντρικές Πλατείες των Δήμων Ηλιουπόλεως, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Γλυφάδας και Κηφισιάς.

Στόχος της πρωτοβουλίας πέραν του εορτασμού και της επετειακής ανάδειξης του θεσμού

του περιπτέρου, είναι και η γνώση της ιστορίας του θεσμού για τους νεότερους και η θύμηση για τους παλαιότερους.

Σημειώνεται ότι το πρώτο περίπτερο λειτούργησε στην Αθήνα το 1911, στην οδό Πανεπιστημίου, λειτουργώντας έκτοτε άρρηκτα και λαμβάνοντας τη δική του θέση στη σύγχρονη ελληνική κοινωνική ιστορία.

Δράσεις και εκδηλώσεις θα γίνονται καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων, ανά Δήμο, για τον μήνα Ιούλιο είναι:

Πέμπτη 5 Ιουλίου Δήμος Αθηναίων Πλ. Συντάγματος 10:00 – 18:00

Σάββατο 7 Ιουλίου Δήμος Γλυφάδας Πλ. Εσπερίδων 10:00 – 20:00

Σάββατο 14 Ιούλιου Δήμος Ηλιούπολης Πλ. Φλέμινγκ 10:00 – 20:00

Σάββατο 21 Ιουλίου Δήμος Αργυρούπολης Πλ. Βάρναλη 10:00 – 20:00

Σάββατο 28 Ιουλίου Δήμος Κηφισιάς Κεντρική Πλατεία 10:00 – 20:00

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του Λευκώματος αλλά και των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα, πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου 2012, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα.

Η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων κα. Παναγιώτα Ψαράκη, μιλώντας στη συνέντευξη, εξήρε το ρόλο του περιπτέρου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι η παρουσία του Δήμου Αθηναίων, στην εκδήλωση κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική είναι, καθώς αναγνωρίζεται η ιστορική εξέλιξη του περιπτέρου σε συνάρτηση με την ιστορική εξέλιξη της Αθήνας.

« Ο Δήμος Αθηναίων, με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Γιώργο Καμίνη , καταβάλει ειλικρινή προσπάθεια για την αναβίωση και διάσωση του ιστορικού κέντρου της πόλης. Είναι απαραίτητο όλοι μας να διαμορφώσουμε μία νέα αντίληψη για το πώς θέλουμε την Αθήνα. Τι να κρατήσουμε, τι να αναβιώσουμε, τι να παντρέψουμε και τι να αλλάξουμε. Η πόλη πρέπει να μείνει ζωντανή κρατώντας τα πολύτιμα στοιχεία της πολιτιστικής της ταυτότητας» τόνισε η κα.Ψαράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα