Τριάντα οδηγοί ταξί έζησαν τον τρόμο από ληστές το τελευταίο πεντάμηνο!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τριάντα οδηγοί ταξί, έζησαν τους τελευταίους πέντε μήνες εφιαλτικές στιγμές σε κούρσες του τρόμου, όταν μέσα σε ερημικούς δρόμους των δυτικών, κατά κανόνα προαστίων της Αττικής, βρέθηκαν στο έλεος αποφασισμένων κακοποιών, που έως τη στιγμή της επίθεσης, προσποιούνταν τους πελάτες!

Οι περισσότεροι από τους βιοπαλαιστές, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μαχαίρια, πιστόλια και κατσαβίδια, ενώ στο τέλος εξωπετάχθηκαν αιμόφυρτοι από τα χτυπήματα

με γροθιές και κλωτσιές των ενόπλων ληστών.

Τελευταία υπόθεση, που φέρνει στο φως τα δράματα που βιώνει σημαντική μερίδα των οδηγών ταξί, έρχεται μέσα από την εξάρθρωση άλλης μίας συμμορίας, της τρίτης από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, τα μέλη της οποίας έστηναν παγίδες στους οδηγούς ταξί μέσα στις ερημιές των Άνω Λιοσίων.

Συγκεκριμένα, στα Άνω Λιόσια συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 18, 19, 21 και 23 ετών, μέλη της σπείρας.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) ημεδαποί συνεργοί τους, ηλικίας 18 και 22 ετών.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία και της ληστείας κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει το τελευταίο τρίμηνο εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος οδηγών.

Οι δράστες, προσποιούμενοι τους πελάτες, επιβιβάζονταν κυρίως βραδινές ώρες σε ταξί από διάφορα σημεία της Αττικής με προορισμό την περιοχή του Αγίου Ιωάννη στα Άνω Λιόσια.

΄Οταν προσέγγιζαν στην περιοχή, με τη χρήση σωματικής βίας, ακινητοποιούσαν τους οδηγούς και τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δώδεκα 12 περιπτώσεις ληστειών ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση επιπλέον περιπτώσεων.

Άλλη εγκληματική ομάδα είχε εξαρθρωθεί πριν από λίγες εβδομάδες στην περιοχή των Μεγάρων. Είχαν συλληφθεί τρείς ημεδαποί ηλικίας 18, 20 και 27 ετών.

Οι συλληφθέντες μαζί με τον συνεργό τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και επί τέσσερις μήνες, διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων.

Ειδικότερα οι δράστες, έμπαιναν στα ταξί απογευματινές ή βραδινές ώρες από πιάτσες πλησίον νοσοκομείων και αφού τα οδηγούσαν στην περιοχή «Βλυχό», ακινητοποιούσαν τους οδηγούς και με τη χρήση σωματικής βίας, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις ληστειών από εκείνη τη συμμορία.

Στην Αγία Βαρβάρα, είχαν πέσει στα χέρια της αστυνομίας άλλοι τρεις νεαροί κακοποιοί που εφάρμοζαν την ίδια πρακτική για να παγιδεύσουν οδηγούς ταξί.

Προέκυψε ότι εκείνη η συμμορία είχε ακινητοποιήσει στην περιοχή έξι οδηγούς ταξί, τους οποίους τα μέλη της χτύπησαν και λήστεψαν μέσα στις ερημιές.

Το άρθρο Τριάντα οδηγοί ταξί έζησαν τον τρόμο από ληστές το τελευταίο πεντάμηνο! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα