Η ΕΛ.ΑΣ. … ξενοικιάζει!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η ισχύς εν τη… συγχωνεύσει!

Αυτό φαίνεται να είναι το νέο «δόγμα ασφαλείας«, αλλά και… εξοικονόμησης χρημάτων, της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Σε αναλυτική παρουσίαση, ανακοινώθηκαν καταργήσεις αστυνομικών υπηρεσιών και συγχωνεύσεις Τμημάτων, η λειτουργία, λίαν συντόμως, τριάντα Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος στις μαστιζόμενες από το έγκλημα περιοχές της χώρας, η αποχώρηση από τη φρουρά των λεγόμενων VIP ως το τέλος

Σεπτεμβρίου.

Ανακοινώθηκε επίσης ένας νέος θεσμός ο «Τοπικός Αστυνόμος«, ο οποίος θα είναι ένας ανθυπαστυνόμος η αρχιφύλακας και ο οποίος θα προσπαθεί να καλύψει με την παρουσία του και να εξυπηρετεί τους κατοίκους των περιοχών, που μένουν χωρίς Αστυνομικό Τμήμα η Σταθμό.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημ. Αναγνωστάκη ότι περίπου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δέκα οκτώ σταθμοί σε όλη τη χώρα, ενώ είχαν «κατεβάσει ρολά» ουσιαστικά, οι ιδιοκτήτες τους εξακολουθούσαν να λαμβάνουν το ενοίκιο κάθε μήνα.

Στο πλαίσιο των αλλαγών εγκαινιάζεται και τετραψήφιος αριθμός για την ψυχολογική στήριξη ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ!

Στο πλαίσιο λοιπόν της αναδιάρθρωσης, στην Αττική καταργούνται-συγχωνεύονται αστυνομικά τμήματα και Σταθμοί. ΄Ετσι από τα 240 που υπάρχουν τώρα, θα μείνουν τα 188.

Αναφέρθηκαν ενδεικτικά μόνο κάποια από αυτά που συγχωνεύονται όπως τα Α.Τ Ερυθραίας-Κηφισιάς, Παπάγου-Χολαργού, Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, Νεάς Χαλκηδόνας και Νέας Φιλαδέλφειας.

Επίσης συγχωνεύονται τα Α.Τ Μοσχάτου-Ταύρου, Δραπετσώνας-Κερατσινίου, Καλλίπολης-Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Σύμφωνα με την διευκρίνιση του αρχηγού της ΕΛΑΣ δεν θα καταργηθεί το Α.Τ Εξαρχείων, ενώ θα επαναλειτουργήσει το Α.Τ Ιερισσού Χαλκιδικής που είχε καεί.

Όπως προαναφέρθηκε, ενισχύονται οι ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) κατά κύριο λόγο με αστυνομικούς από την υπηρεσία Επισήμων. Οπως είπαν ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και ο γ.γ Δημόσιας Τάξης, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα δημιουργηθούν 30 ΟΠΚΕ σε όλη την Αττική με τους 700 αστυνομικούς που θα φύγουν από τη φύλαξη επισήμων.

Καταργούνται επίσης Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών τα οποία θα απορροφηθούν στις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας των νομών της περιφέρειας.

Στο σχεδιασμό προβλέπεται σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο να λειτουργεί τουλάχιστον ένα Αστυνομικό Τμήμα. Εξαιρούνται οι μεγάλοι δήμοι (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων κ.α.).

Ιδρύονται 10 τμήματα Διαβατηριακού Ελέγχου σε σημεία εισόδου – εξόδου της χώρας σε Κήπους, Ορμένιο, Ευχώνους, Προμαχώνα, Νίκη, Κρυσταλλοπηγή, Κακαβιά, Μερτζάνη, Δοϊράνη και Σαγιάδα.

Ιδρύονται δύο τμήματα Μεταγωγών – δικαστηρίων σε Χανιά και Γρεβενά.

Συγκροτούνται Ειδικές Ομάδες Μεταγωγών στα τμήματα Μεταγωγών και Τήρησης Τάξης Δικαστηρίων σε Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής και Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.

Ιδρύονται τμήματα Αμεσης Δράσης σε Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Λαμία, Χαλκίδα, Λάρισα, Ιωάννινα και Αγρίνιο.

Διατηρούνται αστυνομικοί σταθμοί σε νησιωτικές ή απομακρυσμένες περιοχές.

Ιδρύονται εξι επιπλέον Τμήματα Ασφαλείας στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (σε Θέρμη, Λαγκαδά, Ωραιοκαστρο, Χαλκηδόνα και Θερμαϊκό).

Αστυνόμευση με 27 ηλεκτροκίνητα ποδήλατα στις περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ναύπλιο, Κέρκυρα και Χανιά.

Τίθενται σε λειτουργία 35 Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ) για την αστυνόμευση και επιτήρηση τοπικών οικισμών και συνόρων.

Σ όλα αυτά οι επιτελείς προσέθεσαν ότι «τρέχει» ο διαγωνισμός για την προμήθεια 400 περιπολικών για τις ανάγκες της Άμεσης Δράσης.

Προκηρύσσεται διαγωνισμός για αγορά 400 μοτοσικλετών και περιπολικών της ΕΛΑΣ με κονδύλιο που προβλέπεται από την Ευρωπαΐκή Ένωση.

Το άρθρο Η ΕΛ.ΑΣ. … ξενοικιάζει! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα