Τραμπ: Η τρομακτική απάντηση όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να επιτεθεί στην Β. Κορέα (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με ένα αινιγματικό «θα δούμε» απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε αν σκοπεύει να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας, η οποία πραγματοποίησε σήμερα την έκτη πυρηνική της δοκιμή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συγκάλεσε πριν λίγες ώρες την ομάδα εθνικής ασφαλείας προκειμένου να συζητήσει με τους συμβούλους του την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

«Η ομάδα εθνικής ασφαλείας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα», ανέφερε σε μία δήλωση η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σόντερς.

«Ο πρόεδρος και η ομάδα του για την εθνική ασφάλεια θα έχουν μια συνάντηση για να συζητήσουν περαιτέρω αργότερα σήμερα. Θα ενημερώνουμε όταν απαιτείται.»

Νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter: «Λέξεις και οι ενέργειες [της Βόρειας Κορέας] εξακολουθούν να είναι πολύ εχθρικές και πολύ επικίνδυνες για τις Ηνωμένες Πολιτείες» και είχε συμπληρώσει πως «Η Βόρεια Κορέα είναι ένα κράτος παρίας που έχει γίνει μεγάλη απειλή και πηγή αμηχανίας για την Κίνα, που προσπαθεί να βοηθήσει αλλά με λίγη επιτυχία».

Έκτακτους ελέγχους για ραδιενέργεια ξεκινά η Κίνα

Η δόνηση που σημειώθηκε σήμερα στη Βόρεια Κορέα μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή κι έγινε αισθητή στη βορειοανατολική Κίνα, ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι μεθοριακές πόλεις Γιαντζί και Μπαϊσάν επλήγησαν από τη σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα της επαρχίας, την Τσανγκτσουνγκ, η οποία βρίσκεται περισσότερα από 400 χιλιόμετρα μακριά από τον ποταμό που χωρίζει την Κίνα από τη Βόρεια Κορέα.

Η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ξεκινά σήμερα έκτακτους ελέγχους των επιπέδων ραδιενέργειας στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

Το άρθρο Τραμπ: Η τρομακτική απάντηση όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να επιτεθεί στην Β. Κορέα (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα