Τρ. Αλεξιάδης: Αφορολόγητο μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος!

Πολύ σημαντικές δηλώσεις για τις προθέσεις και τα μέσα του υπουργείου Οικονομικών να πατάξει τη φοροδιαφυγή έκανε ο Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον Ant1.

Αφού ο κ. Αλεξιάδης απέρριψε τα περί «φοροκαταιγίδας», προανήγγειλε «λογικές αλλαγές» στη φορολογία εισοδήματος και υποστήριξε ότι «για το 2015 θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε αποδείξεις, ενώ για το 2016 θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα».

«Αυτό στο οποίο προσανατολιζόμαστε είναι να χτίζουμε το αφορολόγητο μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος, δηλαδή ψηφιακών συναλλαγών και με τον τρόπο αυτό να αναγνωρίζουμε κι άλλες δαπάνες, όπως οι ιατρικές», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ προανήγγειλε «αλλαγές για το 2016, ώστε ο φόρος να γίνει πιο δίκαιος και αναλογικός». Ερωτηθείς για τα τέλη κυκλοφορίας υποστήριξε ότι «φέτος δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά», αν και υπερτόνισε την ανάγκη «να γίνουν πιο δίκαια, αφού έχουμε εξωφρενικές περιπτώσεις, αμάξια μεγάλης αξίας λόγω των ρυθμίσεων για τα θέματα των ρύπων να έχουν πολύ μικρά τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα, τα οποία έχουν πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας και είναι ασήμαντης αξίας».

Για το περιουσιολόγιο είπε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί η πλειονότητα των πολιτών, αλλά «να ανησυχούν πάρα πολύ αυτοί που είχαν κάτι να κρύψουν και το έκρυβαν τόσα χρόνια». Υποστήριξε παράλληλα ότι οι αντιδράσεις από ορισμένους «είναι γιατί θα εμφανιστούν τα αμοιβαία που έχουν στο εξωτερικό, οι μετοχές που έχουν στο εξωτερικό, τα χρήματα που έχουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό».

Τέλος για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση διευκρίνισε ότι «δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση» και εκτίμησε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το θέμα».

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα