Με τρεις κανονιές (2-3) ο Ολυμπιακός άλωσε την έδρα την έδρα της Άρσεναλ

Άλλοι έχουν το όνομα «κανονιέρηδες» και άλλοι είχαν τη χάρη να ρίχνουν κανονιές στο Λονδίνο, όπου ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση πήρε ένα παλικαρίσιο διπλό με 2-3 μέσα στο «Emirates» και βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλά διαβασμένοι και κατάφεραν να περιορίσουν τη δράση

της Άρσεναλ προς την εστία του Ρομπέρτο, ενώ ταυτόχρονα κατάφεραν να πετύχουν τρία γκολ

Το σκορ άνοιξε ο Πάρντο στο 33΄ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή και ενώ η μπάλα βρήκε και σε αντίπαλο. Δύο λεπτά αργότερα, στο 35΄, η Άρσεναλ ισοφάρισε με τον Γουόλκοτ, όμως ο Ολυμπιακός είχε τη δική του απάντηση με τον Φορτούνη ο οποίος με απευθείας εκτέλεση κόρνερ αιφνιδίασε τον Οσπίνα και έκανε το 1-2.

Στην επανάληψη η Άρσεναλ πίεσε και έχασε κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο ακόμα και τότε ο Ολυμπιακός έβρισκε τον τρόπο να φτάνει προς την περιοχή του Οσπίνα. Τελικά η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε στο 65, όταν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Αλέξις Σάντσες, όμως και πάλι ο Ολυμπιακός ήταν εκεί και απάντησε άμεσα με τον Φιμπόγκασον ο οποίος δέχθηκε το γύρισμα του Πάρντο μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας της Άρσεναλ για το 2-3.

Από κει και πέρα το παιχνίδι έγινε δραματικό με την Άρσεναλ να προσπαθεί να ισοφαρίσει και τον Ολυμπιακό να οργανώνεται γύρω από την περιοχή του Ρομπέρτο, έχοντας όμως το νου του και στις αντεπιθέσεις. Το 2-3, που ήταν πέρα για πέρα δίκαιο και παλικαρίσιο, σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων και έδωσε στον Ολυμπιακό τη μεγάλη νίκη που έψαχνε για να μπει για τα καλά στην διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπάγερν συνέτριψε με 5-0 την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και έδειξε ότι η πρώτη θέση έχει ήδη καπαρωθεί.

Διαιτητής: Μπας Νιχάους (Ολλανδία)

Κίτρινες κάρτες: Αλέξις Σάντσες (44`), Γκάμπριελ (45`), Εζίλ (78`) – Ρομπέρτο (64`), Φινμπόγκασον (75`), Καμπιάσο (76`), Φορτούνης (77`)

ΑΡΣΕΝΑΛ (Βενγκέρ): Οσπίνα, Γκάμπριελ, Κοσιενλί (56` Μερτεσάκερ), Γκιμπς, Μπεγιερίν (86` Κάμπελ), Καθόρλα, Κοκλέν (60` Ράμσεϊ), Εζίλ, Τσάμπερλεϊν, Σάντσες, Γουόλκοτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Σιόβας, Ελαμπνταλαουί, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (86` Βούρος), Σεμπά (73` Ερνάνι), Πάρντο, Ιντέγε (46` Φινμπόγκασον).

Keywords
Τυχαία Θέματα