Τον σκότωσε για πέντε ντοματιές

Σε κάθειρξη 11,5 χρόνων καταδικάστηκε στη Μελβούρνη ένας 67χρονος ομογενής, ο οποίος σκότωσε έναν άνθρωπο για... πέντε ντοματιές. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε σκοτώσει στο παρελθόν στην Ελλάδα την ξαδέρφη του για ασήμαντη αφορμή.

Ο Περικλής Παπαδόπουλος θα περάσει εννέα χρόνια στη φυλακή για να έχει δικαίωμα να υποβάλει έφεση για πρόωρη αποφυλάκιση.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, ο δράστης φύτεψε πέντε ντοματιές στον κήπο του 72χρονου θύματος, ομογενής επίσης, στο Κλάιτον της Μελβούρνης, και όταν το θύμα του ζήτησε

τον λόγο τσακώθηκαν, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Η δικαστής Μπέτι Κινγκ είπε ότι η απόφαση του Παπαδόπουλου να φυτέψει ντοματιές στον κήπο που είχε ετοιμάσει ο Μιρτσόπουλος ήταν προκλητική. «Και οι δυο φαίνεται πως ήσασταν δυο στριφνά γεροντάκια, με διάθεση ο ένας να κάνει τη ζωή του άλλου δύσκολη. Αλλά να επιτρέψετε αυτή η εχθρότητα να φτάσει στο σημείο του θανάτου του Μιρτσόπουλου είναι απαράδεκτο» είπε η δικαστής.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε πως ο Παπαδόπουλος είχε σκοτώσει την ξαδέρφη του στην Ελλάδα «για ασήμαντη αφορμή» και είχε καταδικαστεί. Είχε μείνει στη φυλακή από το 1992 έως το 2008.

Η δικαστής Κινγκ τον χαρακτήρισε επικίνδυνο για την κοινωνία. «Είσαι 67 χρονών και έχεις σκοτώσει δυο ανθρώπους, σε ξεχωριστά επεισόδια για ασήμαντο λόγο» ανάφερε στον Π. Παπαδόπουλο, η δικαστής.

Keywords
Τυχαία Θέματα