Oι Οικολόγοι Πράσινοι Αχαρνών-Φυλής για τα απορρίμματα

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, οι οικολόγοι πράσινοι της πολιτικής κίνησης Αχαρνών – Φυλής δηλώνουμε για ακόμα μία φορά την πλήρη αντίθεσή τους στον υφιστάμενο περιφερειακό σχεδιασμό.

«Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της υγείας μας, στους «γνωστούς εργολάβους» και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Ξεκαθαρίζουμε ότι η πιο φιλική στο περιβάλλον και η πιο οικονομική λύση για τα νοικοκυριά είναι η διαλογή στην πηγή και ένα αποκεντρωμένο δημόσιο σύστημα διαχείρισης» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα,

προτείνουν:

«1. Αναθεώρηση και ριζική αλλαγή του ΠΕΣΔΑ. Εξάλλου υπάρχουν πολλά νομικά κενά στην εξελισσόμενη διαδικασία.

2. Απόσυρση του σχεδίου για την κατασκευή των 2 μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων στην περιοχή μας που, εκτός των άλλων, είναι διαστασιολογημένα με τέτοιο τρόπο , ώστε να δέχονται το σύνολο, σχεδόν, των σύμμεικτων απορριμμάτων, υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια εναλλακτικής διαχείρισης και ανακύκλωσης».

Δηλώνουν εναντίων, «στο συγκεντρωτικό μοντέλο των μεγάλων κεντρικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας σύμμεικτων που δρομολογείται από τον φορέα διαχείρισης».

«Δεν σταματάμε αν δεν δικαιωθούμε για τον αγώνα που δίνουμε να αναδειχθεί η επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων της περιοχής μας» υποστηρίζει η πολιτική κίνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα