Το youtube θα προβάλλει live τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Όπως έχει αναφερθεί από πολλούς, οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι οι αγώνες που θα περάσουν στην ιστορία ως «οι πρώτοι social media αγώνες». Ήδη υπάρχουν ειδικοί λογαριασμοί σε twitter και facebook από την επίσημη αρχή των αγώνων, καθώς και σελίδες που παρέχουν πρόσθετες ενέργειες και λειτουργίες για του χρήστες και τους

φιλάθλους.

Έτσι, μετά το γάμο του πρίγκιπα William και της Kate Middleton, το YouTube ανακοίνωσε πως τον επόμενο μήνα θα αρχίσει να μεταδίδει ζωντανά περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου σε 64 χώρες, στην Ασία και την Αφρική.

Σύμφωνα με το BBC, η εξασφάλιση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων κοστίζει τεράστια χρηματικά ποσά για τις εταιρείες και τα τηλεοπτικά τους δίκτυα και παραμένει, προς το παρόν τουλάχιστον, το πώς ακριβώς το YouTube κατάφερε να επιτύχει αυτή τη συμφωνία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Πάντως, από μόνο του το γεγονός αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για τους κατοίκους πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Ινδία, η Ινδονησία, η Κένυα και η Νιγηρία, όπου για πρώτη φορά θα έχουν εκτενή κάλυψη των αγώνων, έστω και από το διαδίκτυο.

Πηγή: technewz.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα