Το τερμάτισε! Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να καταργηθεί άρθρο που προβλέπει κυρώσεις για παιδόφιλους

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τροπολογία που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας, μάλιστα ,έξαλλους και τους συναδέλφους της στους ΑΝ.ΕΛ.

Η Βασιλική Κατριβάνου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, ζήτησε ουσιαστικά να περάσει και μια τροπολογία που ευνοεί τους παιδόφιλους!

Συγκεκριμένα,

προφανώς λόγω άγνοιας, η Κατριβάνου υπέπεσε σε απίστευτη γκάφα και κατέθεσε τροπολογία με την οποία ζητούσε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Παρασκευόπουλο να καταργήσει το άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει τις κυρώσεις για την παρά φύση ασέλγεια και σε ανηλίκους!

Η τροπολογία αυτή, όπως ήταν λογικό έφερε αντιδράσεις με τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Βασίλειο Κόκκαλη να της απαντάει σε έντονο ύφος: «Κυρία Κατριβάνου, δεν γνωρίζετε νομικά. Λέτε για το αρ. 347 ότι δεν συντρέχει λόγος εξειδικευμένης ρύθμισης. Ποιο είναι όμως το προστατευόμενο υλικό; Μήπως συνδέεται με την παιδοφιλία και την πορνογραφία ανηλίκων;»

Καλό θα ήταν πάντως να αποκαλύψει το σκεπτικό της η κυρία Κατριβάνου και για ποιο λόγο θεωρεί πως θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η συγκεκριμένη τροπολογία, που αφορά ανήλικους, στο νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, η διάταξη του Ποινικού Κώδικα που ζητά να καταργηθεί η κυρία Κατριβάνου αναφέρει: «Άρθρο 347 – Ποινικός Κώδικας – Ασέλγεια παρά φύση1. Η παρά φύση ασέλγεια μεταξύ αρρένων που τελέστηκε: α) με κατάχρηση μιας σχέσης εξάρτησης που στηρίζεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία· β) από ενήλικο με αποπλάνηση προσώπου νεότερου από δεκαεπτά ετών ή από κερδοσκοπία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. 2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος ασκεί την ασέλγεια της παρ. 1 κατ” επάγγελμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα