Το τελευταίο αντίο στους αδικοχαμένους στρατιώτες

Μέσα σε κλίμα οδύνης και πόνου πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα οι κηδείες των στρατιωτών που χάθηκαν κατά τη διάρκεια άσκησης στο πεδίο βολής Γλαφυρών, όταν έσκασε πυροσωλήνας όλμου. Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο στους δυο λοχίες, Αναστάσιο Μεζάλα και Γιώργο Ορφανίδη στο Βόλο και μέσω αυτών και στον 19χρονο δεκανέα Φώτη Ανδρικόπουλο από την Αχαΐα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία σε κλίμα βουβού πόνου τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, καθώς οι δυο εκλιπόντες λοχίες διέμεναν στον Βόλο.

Πρόκειται για τους επαγγελματίες οπλίτες, λοχία

Αναστάσιο Μεζάλα, 34 χρονών, κάτοικο Βόλου, με καταγωγή από την Αθήνα, παντρεμένο και πατέρα ενός βρέφους 9 μηνών, και τον λοχία Γεώργιο Ορφανίδη, 33χρονών, κάτοικο Βόλου, με καταγωγή από τις Σέρρες, παντρεμένο και πατέρα δύο παιδιών 4,5 και 2,5 χρονών.

Στρατιωτικές τιμές αποδόθηκαν από άγημα Πεζοναυτών, ενώ στη νεκρώσιμη ακολουθία και στην ταφή παραβρέθηκε και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς, καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων, αλλά και των τοπικών αρχών.

Όταν τα δύο φέρετρα σκεπασμένα με την γαλανόλευκη βγήκαν από την εκκλησία, οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε δυνατά χειροκροτήματα, αποτίοντας έτσι τον ύστατο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους νέους.

Η κηδεία του 19χρονου δεκανέα έγινε στον τόπο καταγωγής του, στο Πετρωτό Αχαΐας, και του απέδωσαν τιμές με άγημα Πεζοναυτών, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι του στρατού και των πολιτικών αρχών της χώρας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα