ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΡΑ ΔΩΔΕΚΑ – Ονειρόδραμα του Ευγένιου Τριβιζά στο Μέγαρο Μουσικής

ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΡΑ ΔΩΔΕΚΑ - ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ - ΣΕ ΔΩΔΕΚΑ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΛΕΨΥΔΡΑ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη - 18-30 Δεκεμβρίου 2014

Στις Δώδεκα παρά Δώδεκα τα μάγια θα τυλίξουν στις 18 Δεκεμβρίου τη σκηνή της αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής όταν θα ανοίξει η αυλαία του νέου πρωτοπαρουσιαζόμενου έργου

του ποιητή παραμυθιών Ευγένιου Τριβιζά στους ήχους της μουσικής του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Μια βραδιά Πρωτοχρονιάς, στο μυθικό προθάλαμο του χωρο-χρόνου συναντιούνται ο Νέος Χρόνος ο οποίος ανυπομονεί να πάρει στα χέρια του τις μοίρες του κόσμου και ο Παλιός Χόνος ο οποίος αρνείται να παραδεκτεί ότι πρέπει να αποχωρήσει και αποφασίζει να δολοφονήσει τον διάδοχό του. Κατά τη διάρκεια του έργου και ενώ το σύμπαν βρίσκεται στα πρόθυρα του απόλυτου χάους, ένα πλήθος χαρακτήρων και πλασμάτων, μεταξύ των οποίων Ρωμαίοι εκατόνταρχοι, δεινόσαυροι, ηγεμόνες, κατάδικοι φυλακών, Βεδουίνοι, πιγκουίνοι, αρλεκίνοι και ένας λευκός μονόκερος εμφανίζονται και εξαφανίζονται σε καταιγιστικούς ρυθμούς από τις χρονοπύλες του μέλλοντος και του παρελθόντος σε μια ονειρική πανδαισία ήχων και χρωμάτων. Δώδεκα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα η κοσμική σύγκρουση μεταξύ μέλλοντος και παρελθόντος κορυφώνεται με συναρπαστικό τρόπο.

Τις μελωδίες του έργου το οποίο σκηνοθετεί και χορογραφεί ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει συνθέσει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Τα σκηνικά και κοστούμια έχει σχεδιάσει η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πρωταγωνιστεί στον ρόλο του απελπισμένου αλλά αποφασισμένου Παλιού Χρόνου και ο Πάνος Μαζουράκης στον ρόλο του ορμητικού και ακάθεκτου Νέου Χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα