Το πρόγραμμα της σημερινής αγωνιστικής – Τα χθεσινά αποτελέσματα της Super League

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν στο σημερινό ντέρμπι της αγωνιστικής στο «Απόστολος Νικολαΐδης».
Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πάση θυσία νίκη στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση της 2ης θέσης, ιδιαίτερα μετά το χθεσινό 1-1 της ΑΕΚ στο «Καυτανζόγλειο».

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει 7 αγωνιστικές

και κινδυνεύει να μείνει εκτός πεντάδας.

Η «αυλαία» του σημερινού «κυρίως μενού» της αγωνιστικής θα ανοίξει στο «Καραϊσκάκη», όπου ο Ολυμπιακός μετά από δύο σερί ήττες (από ΑΕΚ και Άντερλεχτ) θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες υποδεχόμενος τον Ατρόμητο (15:00).
Στις 17:15 θα γίνουν οι αναμετρήσεις: Ξάνθη-Πανθρακικός και Πλατανιάς-Παναιτωλικός.

Μοιράστηκαν εντυπώσεις και γκόλ AEK και Ηρακλής

Το πρώτο γκολ του Τόμας Πέκχαρτ στη Super League με την φανέλα της ΑΕΚ δεν χάρισε τη νίκη στην Ένωση, καθώς ο Ηρακλής ισοφάρισε αμέσως και το τελικό 1-1 «σφράγισε» τις προσπάθειες των παικτών στο πρώτο μεγάλο ματς της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Ηρακλής που ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 54΄ με τον Βέλλιο. Ο κορυφαίος σκόρερ του «γηραιού» στο πρωτάθλημα έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Μπαρόχα αν και δεν είχε καλό οπτικό πεδίο έκανε σπουδαία επέμβαση στο κέντρο της εστίας του.

Χωρίς να έχει απειλήσει καθόλου την εστία του Περνίς στο ματς, η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή στο 74΄ κι άνοιξε το σκορ με το πρώτο γκολ του Πέκχαρτ στο ντεμπούτο του στην αρχική ενδεκάδα.
Από το κόρνερ του Μάνταλου και την γυριστή κεφαλιά του Άρθο, η μπάλα βρήκε στον Βέλλιο και στρώθηκε στον Τσέχο σέντερ φορ, ο οποίος σε άδεια εστία «άνοιξε λογαριασμό» (1-0).

Δεν χάρηκαν για πολύ οι «κιτρινόμαυροι», καθώς στο 79΄ ο Ζιαμπάρης με ένα περίεργο σουτ κι ενώ έπεφτε στον αγωνιστικό χώρο αιφνιδίασε τον Μπαρόχα, ο οποίος είδε τη μπάλα να περνάει κάτω από το σώμα του και με αυτό τον τρόπο διαμορφώθηκε το τελικό 1-1.

Λεβαδειακός-Καλλονή: 1-0

Την πρώτη του νίκη μέσα στο 2016 πέτυχε ο Λεβαδειακός, με 1-0 επί της Καλλονής, στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 23ης αγωνιστικής της Super League.
Το παιχνίδι κρίθηκε στο 72΄. Ο Ατζαγκούν έπεσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Αναστασιάδη και ο Σελίμος υπέδειξε το πέναλτι, κάτι που όπως φάνηκε από το τηλεοπτικό ριπλέι δε δικαιώνει τον Λάκωνα ρέφερι… Ο Μάντζιος εκτέλεσε ψύχραιμα και με το γκολ που πέτυχε (1-0) χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Η βαθμολογία (σε 22 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 61
2. ΑΕΚ 46 (23 αγώνες)
3. Παναθηναϊκός 41
4. Πανιώνιος 35
5. ΠΑΟΚ 34
6. Αστέρας Τρίπολης 33 (23 αγώνες)
7. Ηρακλής 30 (23 αγώνες)
8. Παναιτωλικός 29
9. Λεβαδειακός 28 (23 αγώνες)
10. Πλατανιάς 27
11. Ξάνθη 26
12. ΠΑΣ Γιάννινα 25 (23 αγώνες)
13. Ατρόμητος 24
14. Βέροια 23
15. Πανθρακικός 14
16. Καλλονή 11 (23 αγώνες)

Keywords
Τυχαία Θέματα