Το ΠΑΣΟΚ προτείνει πρωθυπουργό ευρείας αποδοχής από την Αριστερά

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε, πως το κόμμα του θα στηρίξει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής, που θα απηχεί τη νέα τάση, η οποία

καταγράφηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα επικαλούνται «Τα Νέα», στα πρόσωπα που το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να μην αποκλείει για την πρωθυπουργία συγκαταλέγονται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και επί δεκαετίες ευρωβουλευτής Αλέκος Αλαβάνος, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο επικεφαλής του Επικρατείας Μανόλης Γλέζος και ο βουλευτής της Β’ Αθήνας Δημήτρης Παπαδημούλης που επίσης θήτευσε ως ευρωβουλευτής.

Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος υπερτόνισε την ανάγκη να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση όλες οι δυνάμεις της χώρας που έχουν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, αναφέροντας συγκεκριμένα τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την Δημοκρατική Αριστερά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι «η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και στην Ευρώπη και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να προσπαθήσουμε για τους καλύτερους όρους για τους πολίτες και την ανάπτυξη».

Να σημειωθεί ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Ιπποκράτους, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν με την πρόταση του κ. Βενιζέλου, ωστόσο τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησαν να εξαντληθεί η δυνατότητα συνεργασίας με τη ΝΔ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη ΝΔ ακόμη και με τη συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα