Σε εξέλιξη οι έρευνες στην Αχαΐα για την ένοπλη συμπλοκή στην Καλαμάτα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας στην Αχαΐα για τον εντοπισμό τριών κακοποιών, οι οποίοι μαζί με άλλους συνεργούς τους, συμμετείχαν χθες το απόγευμα σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, κατά την οποία τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, οι ληστές εισέβαλαν στο υποκατάστημα τράπεζας στην Καλαμάτα, σπάζοντας με βαριοπούλα την τζαμαρία και ακινητοποίησαν όλους

τους παρευρισκόμενους με την απειλή των καλάσνικοφ. Εν συνεχεία, αφαίρεσαν 90.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Λίγη ώρα αργότερα δύο αστυνομικοί κατόρθωσαν να εντοπίσουν έναν από τους δράστες ο οποίος, έπειτα από ανάκριση, τους υπέδειξε κατοικία στην περιοχή της Καλαμάτας που ενδέχεται να ανήκε σε συνεργό του.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο κρησφύγετο, λίγο μετά τις 19.00 και οι ληστές που ήταν εκεί, άρχισαν να τους πυροβολούν. Οι αστυνομικοί απάντησαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τρεις αστυνομικοί και ένας ληστής.

Τρεις συνεργοί τους κατάφεραν να διαφύγουν και λίγα μέτρα μακρύτερα ακινητοποίησαν οδηγό διερχόμενου οχήματος με το οποίο τράπηκαν σε φυγή. Οι έρευνες των αστυνομικών επεκτάθηκαν σε όλη τη δυτική Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές και τελικά το όχημα βρέθηκε στην Αχαϊα ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν γνωρίζουν εάν οι δράστες βρίσκονται στη περιοχή ή εάν έχουν διαφύγει προς κάποια άλλη.

Οι δυο εκ των αστυνομικών, οι οποίοι τραυματίστηκαν πιο σοβαρά, διεκομίσθησαν αργά το βράδυ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας ενώ οι άλλοι δυο τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Κανενός η κατάσταση της υγείας δεν εμπνέει ανησυχία.

πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα