Το ωράριο των φαρμακείων έσπειρε τη διχόνοια

Ένα μίνι αντάρτικο εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στο Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών και πιο συγκεκριμένα για τη ρύθμιση του υπουργείου Υγείας που απελευθερώνει το ωράριο των φαρμακείων.

Το ΠΑΣΟΚ δεν στήριξε σύσσωμο επ’ ουδενί το νομοσχέδιο του προερχόμενου από το Κίνημα υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου,

παρά την βελτιωτική αλλαγή την οποία ανακοίνωσε ο κ. Λοβέρδος προκειμένου, όπως υποστήριξε, «να αντιμετωπιστούν τα έντονα προβλήματα που εμφανίστηκαν από πρακτικές δύστροπες ορισμένων φαρμακευτικών συλλόγων».

Ο υπουργός Υγείας επέμεινε στη ρύθμιση που απελευθερώνει το ωράριο των φαρμακείων παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αριστεράς, των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση αλλά και μετά τη σχετική προτροπή και του προέδρου της Βουλής.

Αποτέλεσμα ήταν, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε επί του επίμαχου άρθρου, εκτός από το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισε και ο ΛΑΟΣ ενώ η ΝΔ ψήφισε «παρών» την ίδια στιγμή που δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είτε καταψήφισαν ή ψήφισαν «παρών» στη ρύθμιση.

Μεταξύ αυτών που καταψήφισαν τη ρύθμιση για την απελεύθερη του ωραρίου των φαρμακείων είναι οι βουλευτές Τσώνης Νίκος, Τόνια Αντωνίου, Ευτύχης Δαμιανάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Πάνος Μπεγλίτης, Δημήτρης Παπουτσής και Κώστας Στασινός.

Ενώ μεταξύ αυτών που ψήφισαν «παρών» είναι οι βουλευτές Λούκα Κατσέλη, Βάσω Παπανδρέου, Γιάννης Βούρος , Λάμπρος Μίχος , Κατερίνα Περλεπέ, Χαρά Κεφαλίδου, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Μαρία Σκραφνάκη, Δημήτρης Βαρβαρήγος, Γιάννης Αμοιρίδης, Χάρης Καστανίδης, Θανάσης Κατσούρας, Χρύσα Αράπογλου, Ευά Καϊλη, Βασίλης Γερανίδης.

Το ΚΚΕ δια του Νίκου Καραθανασόπουλου ζήτησε να αποσυρθεί η ρύθμιση, καθώς υποστήριξε ότι «ο υπουργός Υγείας με την εν λόγω ρύθμιση ουσιαστικά προχωρά στην κατάργηση του ωραρίου για τους φαρμακοποιούς, ρίχνοντας βόμβα στο φαρμακευτικό επάγγελμα και ανοίγοντας το δρόμο στις πολυεθνικές».

Απόσυρση ζήτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να κάνει λόγο για «ρύθμιση που συγκεντρώνει το φαρμακευτικό εμπόριο σε μια χούφτα φαρμακευτικών, ενώ ανοίγει το δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου σε όλο το εμπόριο».

Λίγο αργότερα ο γραμματέας της κοινοβουλευτική ομάδας της ΝΔ Κων/νος Τασούλας δήλωσε ότι «η ΝΔ ψηφίζει ‘’παρών’’ στη διάταξη για τα φαρμακεία με τον τρόπο που εντάχθηκε η ρύθμιση στο νομοσχέδιο».

Τέλος, και ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος από το ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι «το κόμμα του καταψηφίζει για τη μεθοδολογία και για το περιεχόμενο της ρύθμισης για τα φαρμακεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα