Το ΝΑΤΟ δοκιμάζει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις

Σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες αμυντικού εξοπλισμού το ΝΑΤΟ πρόκειται να δοκιμάσει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε πολεμικές και ανθρωπιστικές επιχειρήσεις τον ερχόμενο Ιούνιο

Αναφορικά με την εφαρμογή του σχεδίου, περίπου 1.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ αναμένεται να περάσουν 12 ημέρες, εγκαθιστώντας ανεμογεννήτριες, ηλιακούς συλλέκτες και αυτόνομα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουγγαρία.

Οι στρατιώτες θα δοκιμάσουν μικρές μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας που ανοίγουν μέσα σε 10 λεπτά, όπως τα λουλούδια στον ήλιο, σκηνές με ενισχυμένη μόνωση και ηλιακούς φορτιστές μπαταριών, δηλαδή τεχνολογίες που μπορούν να αντικαταστήσουν τα συμβατικά καύσιμα.

Οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ θα ακολουθήσουν σενάρια πολέμου, προσομοιώνοντας διακοπές ρεύματος, πλημμυρισμένους δρόμους και μόλυνση του νερού και των αποθεμάτων ντίζελ. Στη συνέχεια θα παραλάβουν τρία πακέτα με εξοπλισμό «έξυπνης ενέργειας» μέσω αεροσκαφών. Ανάμεσα στον εξοπλισμό, που θα δοκιμαστεί, περιλαμβάνονται ελαφριές ηλιακές μπαταρίες και μονάδες ατομικών ηλιακών συλλεκτών από ανθρακονήματα, κατασκευασμένα από διάφορες μεγάλες εταιρείες ενέργειας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο στρατός των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να χτίσει εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ισχύος 1 GW σε στρατιωτικές βάσεις έως το 2025.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα