Το μουσείο Φρυσίρα φιλοξενεί τον Θανάση Μακρή

Στο μουσείο Φρυσίρα από τις 3 Οκτωβρίου 2012 έως τις 13 Ιανουαρίου 2013, πραγματοποιείται μια μεγάλη αναδρομική έκθεση, του Θανάση Μακρή. Ένας  δημιουργός  που χαρακτηρίζεται όχι μόνο για την καλλιτεχνική του δεινότητα αλλά και για την  χαρακτηριστική άνεση με την οποία κινείται μεταξύ διαφόρων θεμάτων, είτε πρόκειται για γυμνά και τοπία, είτε για πορτρέτα και σκηνές της καθημερινής ζωής και σχέδιο.

Το φιλότεχνο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μία έκθεση ζωγραφικής ιδιαίτερου καλλιτεχνικού κάλλους και αξίας καθώς κύριος γνώμονας εικαστικής

δημιουργίας του καλλιτέχνη είναι η δημιουργία πορτρέτων εμπνευσμένων από ανθρώπους που ήδη είχαν χαράξει μία καλλιτεχνική πορεία πετυχημένη στα καλλιτεχνικά δρώμενα,  από τους Χαΐνηδες ως τον Ψαραντώνη και από τη Μαρίζα Κωχ ως τον Λάκη Παπαστάθη.

Ωστόσο ο Θανάσης Μακρής δεν ζωγραφίζει μόνο καλλιτέχνες. Ζωγραφίζει μέλη της οικογένειάς του, όπως η γυναίκα του Λήδα, αλλά και άγνωστα πρόσωπα τα οποία κατονομάζει με τα μικρά τους ονόματα, η Σίβυλλα, ο Γιάννης, η Κωνσταντίνα.  Εκτός από πορτρέτα, η έκθεση περιλαμβάνει τοπία και θαλασσογραφίες, γυμνά και συνθέσεις, όπως τα έργα που δούλεψε με «μοντέλα» τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Τιμές εισιτηρίων

Γενικό: 6 ευρώ
Μειωμένο: 3 ευρώ
Δωρεάν: Φοιτητές Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών, μέλη ICOM, ICA, άτομα με ειδικές ανάγκες

Πληροφορίες

Μουσείο Φρυσίρα
Μονής Αστερίου 3 & 7, Πλάκα, Αθήνα, Ελλάδα
τηλ: 210 3234678, 210 3316027
Τετάρτη-Παρασκευή: 10.00-17.00
Σάββατο-Κυριακή: 11.00-17.00

Keywords
Τυχαία Θέματα