Το μωρό κλαίει τη νύχτα γιατί δεν θέλει αδελφάκι

Το ένστικτο της επιβίωσης είναι αυτό που οδηγεί ένα μωρό στο να κλαίει τη νύχτα, όχι όμως γιατί πεινάει αλλά προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του από ένα άλλο… μωρό.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, σημειώνουν πως τα μωρά έχουν «προγραμματιστεί» να μονοπωλούν την προσοχή της μητέρας τους και με το να κλαίνε τη νύχτα αποσκοπούν στο να αποτρέψουν τους γονείς τους από το να τους κάνουν άλλο παιδί.

Μάλιστα, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο νυχτερινός θηλασμός δημιουργεί στη μητέρα μια «στειρότητα» μετά τη γέννα, γνωστή ως αμηνόρροια.

«Το νυχτερινό ξύπνημα αυξάνεται

κατά το δεύτερο μισό του πρώτου έτους του μωρού και είναι πιο έντονο για τα μωρά που θηλάζουν», σημειώνει ο καθηγητής David Haig, προσθέτοντας ότι αυτό έχει ως σκοπό των μωρών να επεκτείνουν την διάρκεια της αμηνόρροιας των μητέρων τους, ώστε να καθυστερήσουν την «άφιξη» ενός νέου μωρού στο σπίτι.

«Η κόπωση δηλαδή της μητέρας τους είναι στρατηγική του βρέφους ώστε να εξασφαλίσει την επιβίωσή του και να έχει την απόλυτη προσοχή της.», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη μελέτη των επιστημόνων, η αυξημένη θνησιμότητα βρεφών και νηπίων σχετίζεται με τη σύντομη απόκτηση δεύτερου παιδιού στην οικογένεια, ειδικά σε φτωχά περιβάλλοντα. Το ολοένα πιο συχνό ντάντεμα και τάισμα τη νύχτα, σχετίζεται με τη παρατεταμένη υπογονιμότητα.

Παράλληλα, αποκαλύφθηκε ότι μερικές φορές τα δάκρυα των μωρών είναι κροκοδείλια απλά για να τραβήξουν τη προσοχή των γονιών τους. Ιάπωνες επιστήμονες μελέτησαν το κλάμα δύο μωρών σε διάστημα 6 μηνών και παρατήρησαν ότι τα μωρά μπορούν να μας «εξαπατήσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα