Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα όλης της Ευρώπης αλλά και η μεγάλη αδυναμία της

Σε ημερίδα του «Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Αστική Ασφάλεια - EFUS» που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδούπολη, με πρωτοβουλία του Δημάρχου της πόλης, Ευάγγελου Λαμπάκη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος δήλωσε ότι «Η Ελλάδα σε συνεργασία με τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου κατάφεραν να πείσουν ότι το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα όλης της Ευρώπης» αλλά παράλληλα μνα καταδειχθεί ότι είναι και η μεγάλη αδυναμία της.

Ο κ. Γεροντόπουλος συμμετείχε στην ημερίδα του EFUS, αναλύοντας το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης

στην Ελλάδα και την Ευρώπη, από το 1990 και μετά και τις επιδράσεις στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή κοινωνία.

«Το μεταναστευτικό ζήτημα» είπε «είναι ακόμη ένα κρίσιμο θέμα το οποίο αναπτύχθηκε δραματικά σ’ όλη την Ευρώπη, λόγω αδυναμίας κοινής εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Η Ευρώπη και η Ένωση της, έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν ακόμη και το μεταναστευτικό θα παραμείνει ως θέμα, όσο υπάρχει φτώχεια και πόλεμοι σε άλλες περιοχές του κόσμου».

Αναφέρθηκε στο γεγονός, επίσης, ότι ο Έβρος έχει πληρώσει ακριβά το τίμημα, μιας και αποτέλεσε για πολλά χρόνια την κύρια πύλη εισόδου των μεταναστών της Ελλάδας, αλλά και όλης της Ευρώπης, ενώ συνεχάρη τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, για την πετυχημένη ελαχιστοποίηση του φαινομένου, με τη μελετημένη αστυνόμευση των συνόρων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αυταπάρνηση των Ελλήνων αστυνομικών, που υπηρετούν στον Έβρο.

Ο κ. Γεροντόπουλος τόνισε ακόμη ότι «ένας από τους βασικούς στόχους της Ελληνικής Προεδρίας, είναι να προωθηθούν οι αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., αντιμετωπίζοντας δραστικά την παράνομη μετανάστευση».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, τέλος, συνεχάρη τον Δήμαρχο για τη σημαντική του πρωτοβουλία, αλλά και τους φιλοξενούμενους Δημάρχους, για τη δράση του Φόρουμ, που στόχο έχει να ενθαρρύνει το διάλογο μεταξύ των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και της κοινωνίας των πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα