Το Κοινωνικό Φροντιστήριο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, που λειτουργεί στο σχολικό συγκρότημα του 18ου Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών, στον Άγιο Ελευθέριο Πατησίων, επισκέφθηκε ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης.
Ο κ. Καμίνης περιηγήθηκε στο σχολικό συγκρότημα και συζήτησε με μαθητές και εθελοντές - διδάσκοντες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που λειτουργεί με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων για δεύτερη συνεχή χρονιά. «Η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται πάρα πολύ σκληρά και ο δήμος

Αθηναίων, ευαισθητοποιώντας και, τελικά, κινητοποιώντας δεκάδες εθελοντές, επιδιώκει να συμβάλει ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στην προσπάθειά τους για την είσοδό τους στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ», δήλωσε ο κ. Καμίνης.
Εξήρε την προσπάθεια των εθελοντών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που στοχεύει όπως είπε, να δώσει, με κάποια κοινωνικά κριτήρια, στα παιδιά, των οποίων οι οικογένειες μαστίζονται από τις επιπτώσεις τις κρίσης, την ευκαιρία να συνεχίσουν την πρόοδό τους και να μπορούν να διεκδικήσουν, επί ίσοις όροις με τους συνομηλίκους τους, ένα καλύτερο μέλλον».
Σημειώνεται, ότι τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, έχουν αγκαλιάσει με την εμπιστοσύνη τους περισσότεροι από 100 εθελοντές εκπαιδευτικοί και πτυχιούχοι και περισσότεροι από 200 μαθητές της Γ’ Λυκείου από σχολεία της Αθήνας, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
«Λειτουργούν 18 τμήματα, καθημερινά από τις 16.00 έως τις 22.00, που καλύπτουν όλο το μαθησιακό φάσμα των αναγκών των μαθητών, από ιστορία και μαθηματικά έως φυσική και βιολογία, ενώ γίνεται και ενισχυτική διδασκαλία και σε ειδικά μαθήματα όπως το σχέδιο, η γυμναστική και για ξένες γλώσσες» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης, κ. Νώντας Λαμπρακάκης, ο οποίος συνόδευσε τον κ. Καμίνη, επισημαίνοντας ότι «το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τα ιδιωτικά φροντιστήρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα