Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Κεφαλονιά

Την ανάγκη επούλωσης των πληγών από τις σεισμικές δονήσεις στην Κεφαλονιά επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την ενημέρωση που είχε στο Αργοστόλι από τους επικεφαλής της περιφέρειας.
Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν (05/02), στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί στο ΤΕΙ Ιονίων

Νήσων, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Σωτήρης Κουρής, ο αντιπεριφερειάρχης για θέματα Παιδείας Χρήστος Άνθης, οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζης, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις οικοδομές του νησιού, στη σίτιση των πληγέντων.

Με την ευκαιρία, ο κ. Κουρής ανακοίνωσε ότι αύριο καταφθάνει στην Κεφαλονιά κρουαζιερόπλοιο 900 κλινών για να μη μένουν οι σεισμόπληκτοι στις σκηνές και στα αυτοκίνητά τους.

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για το σεισμόπληκτο νησί

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, είχε σήμερα (05/02) σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ενόψει της διυπουργικής σύσκεψης για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπουργείων, έτσι ώστε να υπάρξει άμεση και αποτελεσματική αποκατάσταση των πληγέντων και των υποδομών στην Κεφαλονιά.

Ο Ευ. Βενιζέλος επικοινώνησε, επίσης, τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο από τους σεισμούς νησί.

Από το Στρασβούργο, ο Ευ. Βενιζέλος οργανώνει μια σειρά πρωτοβουλιών για την πληγείσα Κεφαλονιά. Στόχος είναι να ζητηθεί επίσημα η ενεργοποίηση του Κοινοτικού Ταμείου Αλληλεγγύης για το νησί, θέμα το οποίο συζήτησε χθες ο κ. Βενιζέλος και με τους Έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων σε συνάντηση που είχε μαζί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα