Το ήξερε και δεν έκανε τίποτα

Από το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όταν ο ΠΑΟΚ είχε χάσει με το ανέλπιστο 2-1 από τους γηπεδούχους ενώ είχε προηγηθεί στο σκορ με τον Αθανασιάδη, είχε ληφθεί η απόφαση από τον Ιβάν Σαββίδη να τερματίσει την συνεργασία του με τον Στέφενς. Εκείνο το βράδυ, είχε αποφασιστεί να δοθεί μια μικρή πίστωση χρόνου στον Ολλανδό. Από εκείνο το παιχνίδι, μεσολάβησαν και ευρωπαϊκοί αγώνες με την Μπενφίκα, η εκτός έδρας ισοπαλία με τον Εργοτέλη και εν τέλει η απόλυσή του από τον ΠΑΟΚ.

Ο Στέφενς που ήρθε ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα προπονητών στην Ελλάδα, πληρώθηκε αδρά, επιχείρησε να δημιουργήσει μία ομάδα που θα έδειχνε βασικά στοιχεία, αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ. Το.ήξερε πως θα τον τελείωναν, αλλά δεν έκανε τίποτα για να υπερασπιστεί το έργο του, την υστεροφημία του, την δουλειά του. Κακά τα ψέματα και όσο κι αν ψάχνουμε άλλοθι για την αποπομπή του Στέφενς, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, ευθύνεται και ο ίδιος. Δεν είμαι στο μυαλό του για να γνωρίζω πως ακριβώς σκεφτόταν και τι ήθελε να περάσει. Όμως, πρακτικά, από αυτά που γίνονταν στις προπονήσεις και κυρίως στους αγώνες, ο ΠΑΟΚ παρουσίαζε μία αγωνιστική γύμνια που δεν συμβάδιζε με την ποιότητα των παικτών που έχει στο ρόστερ του και την αξία του προπονητή του. Είναι άδικο το φινάλε για τον Στέφενς στον πάγκο του ΠΑΟΚ, θα έπρεπε όμως και ο ίδιος να παρουσιάσει δείγματα γραφής που δεν είδαν ποτέ, όσοι βρίσκονταν κοντά στην ομάδα.

Λένε αρκετοί που συμπαθούν τον Στέφενς, πως τον Ολλανδό τον καθάρισαν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ. Ο Βρύζαςκαι ο Τσιστιακόφ. Λένε πως δεν τον στήριξαν οι παίκτες. Ακόμη υποστηρίζουν πως δεν δόθηκε ο έξτρα χρόνος που πάντα χρειάζεται ένας προπονητής για να δείξει το έργο του. Το θέμα όμως είναι τι έκανε ο ίδιος ο Στέφενς για να παραμείνει. Προσωπικά θεωρώ, πως δεν το πάλεψε. Περιμέναμε να δούμε έναν ΠΑΟΚ μαχητή, έναν ΠΑΟΚ με αγωνιστικό προσανατολισμό στο παιχνίδι του, μία ομάδα που ενώ προηγείται στο σκορ θα μπορούσε με άνεση να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα. Και όχι μόνο σε ένα, αλλά σε περισσότερους αγώνες. Δεν είδαμε φέτος τον ΠΑΟΚ να κερδίζει ένα μεγάλο παιχνίδι. Να δείχνει δείγματα γραφής στους αγώνες με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναικό, την Σάλκε, την Μέταλιστ, την Αλκμααρ και πάει λέγοντας.

Ο Ολλανδός μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση. Αλλά, όταν χάνεις τα αποδυτήρια, όταν δεν έχεις καλές σχέσεις με τους παίκτες, όταν στην καθημερινή προπόνηση δεν υπάρχει καινοτομία και οι παίκτες παίζουν μόνο «κορόιδο» αντί να κάνουν τακτική, επόμενο ήταν να φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Ο ΠΑΟΚ κακά τα ψέματα, με αυτό το πλούσιο υλικό που διαθέτει, δεν ήταν ομάδα. Βασιζόταν στις εξάρσεις των παικτών του που έχουν ποιότητα, κυρίως στα εντός έδρας παιχνίδια το 2014. Όταν δεν υπήρχαν αυτές, η εικόνα ήταν κακή. Κατώτερη του αναμενομένου. Είχε χρόνο ο Στέφενς για να αλλάξει την κατάσταση. Είχε περιθώρια για να παρουσιάσει η ομάδα βελτίωση. Όμως, δεν προσπάθησε. Και αυτό το γεγονός, οδήγησε στην αποπομπή. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν φεύγει με άδειες τσέπες από την Τούμπα. Πλουσιοπάροχο ήταν το συμβόλαιό του και τα χρήματα τα έπαιρνε στην ώρα του. Αν το προσπαθούσε περισσότερο, καθαρά αγωνιστικά, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αφού παρέμεινε θεατής στα γεγονότα και του ξέφυγε ο έλεγχος των αποδυτηρίων, ήρθε με μαθηματική ακρίβεια η απόφαση του Σαββίδη.


Όσο για το άμεσο μέλλον ; Ο Γεωργιάδης παίρνει μία μεγάλη ευκαιρία για να δείξει η ομάδα στοιχεία που δεν είχε παρουσιάσει με τον Στέφενς. Και οι παίκτες πλέον αντιλαμβάνονται πως το τρίμηνο που ακολουθεί, «παίζουν» το «κεφάλι» τους. Θα φέρουν τα αποτελέσματα που πρέπει ; Έχει καλώς. Δεν θα τα φέρουν ; Το ξεσκαρτάρισμα θα γίνει το καλοκαίρι.

πηγη:pamesports

Keywords
Τυχαία Θέματα