Οι πιέσεις προέρχονται από το ΔΝΤ και όχι γενικά την τρόικα λέει η Σ. Βούλτεψη

Μια άλλη διάσταση στις συνεχιζόμενος συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα βάζει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη υποστηρίζοντας πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και όχι γενικά η τρόικα, βρίσκεται πίσω από τις πιέσεις προς την κυβέρνηση.

Σε

συνέντευξή που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως «πιστεύω ότι δεν μιλάμε για την τρόικα γενικά, μιλάμε για το ΔΝΤ, το οποίο κακή τη μοίρα βρέθηκε στην τρόικα, με τον τρόπο που βρέθηκε, με ευθύνη και των Ευρωπαίων και των Ελλήνων. Σε αυτή τη φάση αυτό το οποίο γίνεται είναι ένας εκβιασμός για να σταθεί δυνατόν η Ελλάδα να πάρει και άλλο πακέτο βοήθειας, για να παραμείνει υπό έλεγχο, δεν λέω δημοσιονομική προσαρμογή γιατί αυτή αναγκαστικά υπάρχει και στις χώρες που δεν είναι στο μνημόνιο υπάρχει λιτότητα, να βρεθεί για ακόμη μία 5ετία η χώρα υπό έλεγχο».
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ σημειώνει μάλιστα ότι στόχος των πιέσεων είναι ένα νέο μνημόνιο. «Δεν εξηγείται αλλιώς, δηλαδή ξαφνικά πώς ο ΟΟΣΑ έγινε Βίβλος... Θυμάμαι ότι στο πρώτο μνημόνιο δεν υπήρχε αυτό το θέμα, υπήρχαν οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις. Όμως, ο ΟΟΣΑ μπήκε στο β΄μνημόνιο αφού, δυστυχώς, τον έφερε στην Αθήνα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου... Θεωρώ πολύ μεγάλη υπερβολή να μην προχωράει η διαπραγμάτευση, γιατί το ψωμί να λέμε ότι ψήνεται, ενώ δεν ψήνεται σε καταστήματα που δεν είναι φούρνοι και γιατί το γάλα, ας πούμε, πρέπει να κοστίζει τόσο και γιατί τα βιβλία...».
Αναφερόμενη στην απελευθέρωση των απολύσεων, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ κάνει λόγο για «άλλη μία ιδεοληψία της τρόικας».

Keywords
Τυχαία Θέματα