Το Ισραήλ συνεχάρη τον Ομπάμα για την επανεκλογή του

Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, Σιλβάν Σαλόμ συνεχάρη τον Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του στο τιμόνι της προεδρείας των ΗΠΑ. «Όλες οι αμερικανικές κυβερνήσεις είναι υπέρ του Ισραήλ τόσο σε πολιτικό (και) οικονομικό επίπεδο, όσο και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς μοιραζόμαστε κοινά συμφέροντα και αξίες. Η επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα για εμάς ήταν μία από τις πιο ευαίσθητες στιγμές», είπε χαρακτηριστικά.

«Εκείνοι που υποστηρίζουν πως αυτό μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο

και πως θα υπάρξει μία αντιπαράθεση κατά τη δεύτερη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα πλανώνται», πρόσθεσε ο Σαλόμ, ο οποίος παραδέχθηκε πως υπάρχει μία διάσταση απόψεων ανάμεσα στις δύο χώρες σχετικά με το «χρονοδιάγραμμα», που αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το θέμα των πυρηνικών του Ιράν.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλόν εξέφρασε την βεβαιότητα πως ο «πρόεδρος Ομπάμα θα είναι εξαιρετικός για το Ισραήλ στη δεύτερη θητεία του», ενώ ο βουλευτής της εργατικής αντιπολίτευσης, Αβιχάι Μπράβερμαν επέκρινε τον Νετανιάχου διότι «επί μία τριετία διέπραξε το λάθος να υποστηρίζει τους ακραίους δεξιούς ρεπουμπλικάνους (το κόμμα του Ρόμνεϊ), αποβλέποντας στην εκθρόνιση του Μπαράκ Ομπάμα». 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Ομπάμα,israil, obama