Το γλέντι των Ρομά που είχαν υποψιαστεί οι Αρχές και τα ναρκωτικά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Άγνωστος παραμένει ο δράστης, που έριξε το βράδυ της προπερασμένης Πέμπτης το μοιραίο πυροβολισμό με πιστόλι των 9mm, που είχε ως ολέθριο αποτέλεσμα τον θάνατο του 11χρονου Μάριου-Δημήτρη, στην αυλή του σχολείου του στο Μενίδι.

Οι υποψίες από την αρχή των αστυνομικών της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τον εντοπισμό του στράφηκαν σε ένα ολονύκτιο γλέντι το οποίο είχαν οργανώσει μέλη οικογένειας Ρομά για να γιορτάσουν τη μη προφυλάκιση δύο μελών τους-πεθεράς και νύφης- οι οποίες είχαν συλληφθεί για

κατοχή ναρκωτικών ουσιών στο σπίτι τους.

Είχαν κατασχέσει 230 γραμμάρια ηρωίνης και 32 γραμμάρια κοκαΐνης

Στο σπίτι οι αστυνομικοί που είχαν κάνει την έφοδο είχαν κατασχέσει 230 γραμμάρια ηρωίνης και 30 γραμμάρια κοκαΐνης. Είχαν ισχυριστεί ότι τα ναρκωτικά εν αγνοία τους μετέφερε στο σπίτι ένας 17χρονος που την είχε προμηθευτεί από άγνωστο Αλβανό.

Με δεδομένο ότι οι συλληφθείσες είχαν και στο παρελθόν εμπλακεί σε υπόθεση ναρκωτικών και μέλη της ίδιας οικογένειας έχουν και προφυλακισθεί για ίδια αδικήματα, θεωρήθηκε βέβαιη η προφυλάκισή τους.

Όταν όμως ολοκληρώθηκε η απολογία τους ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Γι΄αυτό αποφάσισαν να το γιορτάσουν

Για το λόγο αυτό κι άλλοι συγγενείς και φίλοι αποφάσισαν να το γιορτάσουν με ολονύκτιο γλέντι.

Με δεδομένο ότι το σπίτι απέχει από το σχολείο σε ευθεία γραμμή ακριβώς τα μέτρα που διέγραψε η σφαίρα στον αέρα αλλά και από άλλες πληροφορίες για το εκρηκτικό γλέντι, οι αστυνομικοί εστίασαν σε ένα με δύο σπίτια και από εκεί ξεκίνησαν τις έρευνες.

Αρκετοί είχαν εξαφανιστεί όπως έγινε και με άλλους άνδρες Ρομά που εξακολουθούν να μη δίνουν σημεία ζωής.

Η προσαγωγή του 23χρονου που ομολόγησε πως πυροβόλησε, αλλά με καραμπίνα

Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν κι ένας 23χρονος.

Όταν οι αστυνομικοί του είπαν ότι κοντά στο σπίτι βρήκαν κάλυκες και βολίδες από πιστόλι, ομολόγησε ότι το μοιραίο βράδυ είχε πυροβολήσει αλλά όχι με πιστόλι αλλά με καραμπίνα η οποία ωστόσο δεν έχει βρεθεί καθώς κάποιος την πήρε μαζί του.

Στο Αυτόφωρο ο νεαρός Ρομά καταδικάστηκε για άσκοπους πυροβολισμούς σε 30 μήνες φυλάκιση ποινή που παρά την αρχική αντίθετη απόφαση εν τέλει θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ψάχνουν ακόμη και με ανιχνευτές μετάλλων για το επίμαχο πιστόλι

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ακόμη και με ανιχνευτές μετάλλων, προσπαθούν σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο ακόμη και σε υπόγειες διαβάσεις και αγωγούς και σε χωματερές να βρουν το πιστόλι.

Κι αυτό γιατί μόνο τότε θα μπορέσουν να εξακριβώσουν αν η βολίδα που έχουν από τον θανάσιμο τραυματισμό του παιδιού ρίχτηκε από το επίμαχο όπλο.

Ήδη, παίρνουν καθημερινά πληροφορίες καθώς είναι πολλοί και οι Ρομά που καταδικάζουν την πράξη και θέλουν να βρεθεί ο δράστης ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το άρθρο Το γλέντι των Ρομά που είχαν υποψιαστεί οι Αρχές και τα ναρκωτικά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα