Το γιγαντιαίο λεωφορείο-τούνελ που «τρώει» την κίνηση

Το μέλλον είναι πολύ κοντά και αυτό φαίνεται σε κάθε κίνηση και κάθε πρόταση για λύσεις σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας και την ζωή στις μεγάλες πόλεις όπου έχουμε συγκεντρωθεί. Το λεωφορείο-τούνελ αποτελεί ίσως μια από αυτές τις έξυπνες λύσεις που βοηθούν στο να περιοριστεί η κίνηση, όπως θα δείτε τόσο στις φωτογραφίες, όσο και στα δύο βίντεο που ακολουθούν .

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια πρόταση της κινεζικής εταιρείας Song Youzhou για τις μελλοντικές αστικές συγκοινωνίες

και τον περιορισμό του προβλήματος της κίνησης και του μποτιλιαρίσματος. Το σχέδιο αυτό προβλέπει ένα μέσο σταθερής τροχιάς, υπερυψωμένο ώστε να επιτρέπει την ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινητοδρόμων από κάτω του, ενώ ο χρόνος κατασκευής του αλλά και το κόστος του είναι μικρότερο από την κατασκευή του μετρό.

Οι ράγες, πάνω στις οποίες θα βρίσκονται οι ρόδες του, θα είναι στις πλευρές του δρόμου και απέξω από το οδόστρωμα στις περισσότερες περιπτώσεις, με εξαίρεση στις στροφές όπου το λεωφορείο αυτό θα έχει προτεραιότητα έναντι των αυτοκινήτων που θέλουν να συνεχίσουν ευθεία.

Στα πλεονεκτήματά του ακόμα είναι ότι κινείται με ηλεκτρική ενέργεια το μεγαλύτερο μέρος της οποίας παράγεται από τους συλλέκτες που έχει στην οροφή του, ενώ έχουν προβλεφθεί έξοδοι κινδύνου αλλά και βοηθήματα για τους οδηγούς που περνούν κάτω από αυτό εάν χρειαστεί.

Πηγή: Με πληροφορίες από το perierga.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα