Το αθηναϊκό ντέρμπι για τη …δεύτερη θέση της Super League

Το …πρωτάθλημα μπορεί να έχει κριθεί με τον Ολυμπιακό να «σφραγίζει» σήμερα την πρώτη θέση, αλλά η μάχη ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό δίνεται σήμερα για την δεύτερη θέση.

Το αθηναϊκό ντέρμπι, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (19:30) αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς δεν αποκλείεται από την έκβασή

της να κριθεί σε μεγάλο βαθμό η 2η θέση της κανονικής περιόδου. Νωρίτερα, όμως και συγκεκριμένα στις 15:00 θα διεξαχθεί το ματς, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Βέροια, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν τη νίκη για να «σφραγίσουν» και μαθηματικά τον 43ο τίτλο στην ιστορία τους.

Μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης η μάχη για τις θέσεις που θα πάρουν οι ομάδες στα play offs φουντώνει όλο και περισσότερο. Η ΑΕΚ έχει το προβάδισμα, καθώς προηγείται με 4 βαθμούς του Παναθηναϊκού και με νίκη στο παιχνίδι θα βρεθεί «αγκαλιά» με την 2η θέση. Ακόμη και με ισοπαλία, πάντως, η Ένωση θα παραμείνει το φαβορί, οπότε όπως γίνεται αντιληπτό για το «τριφύλλι» δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης μέσα στο ΟΑΚΑ, εάν θέλει να ελπίζει ότι θα τερματίσει πίσω από τον Ολυμπιακό.

Οι δύο μονομάχοι προέρχονται από ισοπαλίες απέναντι σε Ηρακλή (1-1 η ΑΕΚ) και ΠΑΟΚ (2-2 ο Παναθηναϊκός), με την ΑΕΚ να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, τόσο από πλευράς ψυχολογίας, αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο. Το αρνητικό για την ομάδα του Πογέτ είναι ότι θα παραταχθεί με τρεις σημαντικές απουσίες (οι τιμωρημένοι Γκάλο, Μάνταλος και ο τραυματίας, Ζουκουλίνι), ενώ αντίθετα οι «πράσινοι» θα παρουσιαστούν πιο ενισχυμένοι σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, καθώς επιστρέφει από τιμωρία ο Ζέκα.

Ο Λέτο έμεινε εκτός αποστολής, μιας και κρίθηκε ανέτοιμος από τον Αντρέα Στραματσόνι, όπως και οι Ταυλαρίδης, Νάνο, χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρίας.

Τρία 24ωρα μετά τον αποκλεισμό του από την Ευρώπη, ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις» μπροστά στο κοινό του, με την κατάκτηση του 43ου τίτλου στην Ιστορία του. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να νικήσει τη Βέροια στο Καραϊσκάκη ή, ακόμη σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος να μην νικήσει η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα: Ολυμπιακός-Βέροια 15:00, Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα 17:15, Πανιώνιος-Λεβαδειακός 17:15, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 19:30.aa

Keywords
Τυχαία Θέματα