«Ασφυξία» σε όλη την Ελλάδα! – 6.500 πρόσφυγες στα σύνορα με τα Σκόπια

Νέα καραβάνια προσφύγων ξεκινούν από τη Χίο και τη Μυτιλήνη με προορισμό τα λιμάνια του Πειραιά και της Καβάλας προκειμένου να μεταφερθούν σε hot spot και από εκεί στα σύνορα όπου ήδη είναι εγκλωβισμένοι 6.500 Σύριοι και Ιρακινοί.

Στους 2.500 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν ταυτοποιηθεί στη Λέσβο και αναμένουν να αναχωρήσουν με πλοία για τον Πειραιά

και την Καβάλα.
Στο σύνολο τους διαμένουν στο χώρο παραμονής του hot spot της Μόριας και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Ο αντίστοιχος αριθμός στην Χίο φτάνει τους 650 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι και διαμένουν στο hot spot της ΒΙΑΛ και στον καταυλισμό της Σούδας.
Χθες Σάββατο και παρά την καλοκαιρία οι ροές προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου ήταν χαμηλές. Στη Λέσβο έφθασαν 900 πρόσφυγες και μετανάστες από τους οποίους οι περισσότεροι διασώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex μέσα στα ελληνικά χορικά ύδατα, Αντίστοιχα στη Χίο πέρασαν 300 περίπου άτομα.

6.500 στην Ειδομένη

Σε κατάσταση «ασφυξίας» παραμένει η Ειδομένη, καθώς 6.500 πρόσφυγες βρίσκονται στον καταυλισμό εκεί, ενώ ακόμη 400 είναι στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολυκάστρου. Χθες, η ΠΓΔΜ επέτρεψε τη διέλευση μόλις σε 300 άτομα, από το Ιράκ και τη Συρία, πριν κλείσει και πάλι το πέρασμα από το βράδυ του Σαββάτου.

Άτυπο …hotspot το λιμάνι του Πειραιά

Σε ένα αυτοσχέδιο hotspot έχει μετατραπεί το λιμάνι του Πειραιά, καθώς περισσότεροι από 3.500 πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί εκεί. Μέχρι και χθες το βράδυ πλοία μετέφεραν εκατοντάδες από τα νησιά του Αιγαίου στον Πειραιά, την ώρα που πολλοί πρόσφυγες, κάθε ηλικίας, βρίσκονται ακόμη και ημέρες εκεί, περιμένοντας. Το μόνο που θέλουν, όπως δηλώνουν, είναι να φύγουν για την Ειδομένη, ελπίζοντας πως θα περάσουν τα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα