«Το ακριβό φάρμακο είναι τιμή του κ. Τσίπρα»

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέσων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη μείωση των φαρμάκων, με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη αυτή τη φορά να καταγγέλλει την εφημερίδα «Αυγή».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, με αφορμή δημοσίευμα της «Αυγής της Κυριακής», στο οποίο γίνεται λόγος για άνοιγμα της ελληνικής αγοράς φαρμάκων

σε πολυεθνικές που παράγουν γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας, o κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «το εν λόγω άρθρο, που υπογράφεται από ειδικό συνεργάτη της εφημερίδας, διοχετεύτηκε από το γραφείο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα». Παράλληλα, μιλώντας στο Mega, έκανε λόγο για «λίβελο» και για «υιοθέτηση αιτημάτων των φαρμακοβιομηχανιών».

Εν όψει της ψηφοφορίας της τροπολογίας για τα φάρμακα την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο καταψήφισής της από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας σχετικά: «Θέλω να ξέρει ο πολίτης ότι το φθηνό φάρμακο είναι τιμή της κυβέρνησης και το ακριβό τιμή του κ. Τσίπρα».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «με τη σχετική τροπολογία μειώνονται οι τιμές 12.000 φαρμάκων on patent και γενόσημων».

Keywords
Τυχαία Θέματα