Τα σχέδια και οι «συμπαίκτες» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Ως «ειλημμένη» χαρακτηρίζεται από κύκλους του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλου η εμπλοκή του στα διοικητικά και της ΠΑΕ, όπου την πλειοψηφία των μετοχών κατέχει αυτή τη στιγμή η «Παναθηναϊκή Συμμαχία», με επικεφαλής τον Γιάννη Αλαφούζο.

Σύμφωνα με τη φημολογία, που έχει αναπτυχθεί, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ετοιμάζεται να ρίξει στην ομάδα

ακόμη και 120 εκατ. ευρώ σε βάθος 2-3 ετών έχοντας την υποστήριξη «συμπαικτών» από την Κίνα.

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει στενή συνεργασία με κινεζικές εταιρείες μέσω της φαρμακευτικής εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ και πληροφορίες αναφέρουν πως δύο εταιρείες από την ασιατική χώρα έχουν ήδη συμφωνήσει να επενδύσουν μαζί του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μάλιστα έγκυρες πηγές του sport-fm.gr αναφέρουν πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα βάλει περίπου το 30-40% των χρημάτων και τα υπόλοιπα θα τα βάλουν οι Κινέζοι. Κάποιες φήμες αναφέρουν πως μία εταιρεία που συμμετέχει στο εγχείρημα είναι ο ναυτιλιακός «κολοσσός» Cosco, που ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Και εδώ φαίνεται, πως δεν ήταν τυχαία η συνεργασία της ΚΑΕ με την Κινέζικη Ομοσπονδία Μπάσκετ και το ταξίδι της ομάδας στην Ασία το καλοκαίρι, αλλά και η μεταγραφή του πρώτου Κινέζου παίκτη Πινγκ Σανγκ σε ομάδα της Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπάρχει ενθουσιασμός με αφορμή την πιθανή εμπλοκή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ενώ εξελίξεις θα υπάρξουν μέχρι τις γιορτές με τη συνάντηση Γιαννακόπουλου-Αλαφούζου να γίνεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σημειώνεται, πως ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει ζητήσει μια οικονομική έκθεση από την ΠΑΕ που περιλαμβάνει τα πάντα (έσοδα, έξοδα, χρέη κτλ), ούτως ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα, προκειμένου να τη μεταφέρει και στους υποψήφιους επενδυτές από την Κίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα