Το αυτονόητο και πως το αντιλαμβανόμαστε

Του

Γιάννη Γιαννόπουλου

Πολλές φορές στη χώρα μας το αυτονόητο δεν θεωρείται για πολλούς αυτονόητο και χρειάζεται να το τονίζουμε και να το επιβραβεύουμε προκειμένου να επικρατήσει.

Ο μικρός αυτός, αλλά απαραίτητος κατά τη γνώμη μου, πρόλογος αφορά την μέχρι τώρα εικόνα των τελικών στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών μεταξύ Ολυμπιακού -Παναθηναϊκού και ουσιαστικά περιγράφει με λίγα λόγια αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω.

Το αυτονόητο λοιπόν είναι να κυριαρχεί το μπάσκετ με πρωταγωνιστές

τους παίκτες και οι φίλαθλοι να χαίρονται το θέαμα που παρουσιάζουν οι δύο μεγάλες αυτές ομάδες. Αυτό έχει συμβεί στα δύο παιχνίδια που έχουν γίνει μέχρι τώρα, καθώς οι όποιες μικρές παρεκτροπές έχουν υπάρξει δεν είναι άξιες λόγου και αυτό το γράφω σε σχέση με το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, όπου όταν φτάναμε στους τελικούς περιμέναμε δεδομένα ότι θα υπάρξουν ακρότητες. Είχαμε φτάσει δηλαδή στο σημείο να τις θεωρούμε περίπου ως μια αυτονόητη κατάσταση.

Ευτυχώς μέχρι τώρα όλα έχουν κυλήσει ομαλά, με τις δύο ομάδες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να τα δίνουν όλα μέσα στο παρκέ για να κερδίσουν, γεγονός που έχει επιτρέψει στους φιλάθλους που παρακολουθούν την κορυφαία στιγμή του πρωταθλήματος μπάσκετ, τους τελικούς, να απολαμβάνουν θεαματικές ενέργειες και καλό μπάσκετ.

Από την εικόνα αυτή κερδίζουν όλοι και πρώτα απ’ όλα το μπάσκετ και βέβαια οι δύο «αιώνιοι». Το πρωτάθλημα θα το πάρει ένας και αυτό δεν αλλάζει ότι και να γίνει, όσες παρεκτροπές και να υπάρξουν και αυτό είναι αυτονόητο, όσο αυτονόητο ήταν και το γεγονός ότι ένας μικρός φίλαθλος του Ολυμπιακού ζήτησε μετά τον πρώτο τελικό αυτόγραφο από τον Δημήτρη Διαμαντίδη και αυτός υπέγραψε πάνω στην ερυθρόλευκη φανέλα που φορούσε ο πιτσιρικάς.

Και όμως, το αυτονόητο αυτό γεγονός έγινε θέμα και πολύ σωστά θα έλεγα γιατί τελικά πρέπει να επιβραβεύεται και να προβάλλεται το αυτονόητο μπας και το καταλάβουμε…

Keywords
Τυχαία Θέματα