Το Facebook έγινε 10 χρονών!

Το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κλείνει σήμερα (04/02) την πρώτη δεκαετία της ζωής του. Σαν σήμερα, 4 Φεβρουαρίου, το 2004, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, εμπνεύστηκε την ιδέα του facebook. Ο τότε φοιτητής του Χάρβαρντ, μαζί με τέσσερις ακόμη συμφοιτητές του, δημιούργησε στον κοιτώνα του πανεπιστημίου το κοινωνικό δίκτυο, που άλλαξε τις συνήθεις στον κόσμο του διαδικτύου.

«Θα γιορτάσουμε φέτος ακριβώς όπως κάνουμε κάθε χρόνο, με μια μικρή γιορτή το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία μας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ομίλου

στην Καλιφόρνια.

To Facebook δημιουργήθηκε αρχικά ως ένα ενδοπανεπιστημιακό εργαλείο για την επικοινωνία των φοιτητών της Μασαχουσέτης. Βλέποντας την απήχησή του, ο Ζούκερμπεργκ αποφάσισε να δώσει πρόσβαση και σε άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η φήμη του Facebook εκτοξεύθηκε στα ύψη και ήταν θέμα χρόνου να διατεθεί και στο εκτός πανεπιστημίων κοινό.

Το Facebook σήμερα χρησιμοποιείται από 1,2 δισεκατομμύρια άτομα κάθε μήνα, ενώ τα έσοδά του για το 2013 ξεπέρασαν τα 7 δισ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα