Τίμησαν τον Μητσοτάκη οι «παλιοί εχθροί» του

Το σύνολο του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου έδωσε το «παρών» κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της ΝΔ 1990-1993».

Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 40 βουλευτές της ΝΔ, οι υπουργοί, Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης,

ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς και οι επιχειρηματίες Βαρδής Βαρδινογιάννης, Γιώργος Μπόμπολας, Δημήτρης Κοπελούζος, Σταύρος Ψυχάρης και Αριστείδης Αλαφούζος.

Με άλλα λόγια, παρόντες ήταν οι ισχυροί άνδρες των media που το 1993 έριξαν την κυβέρνησή του, δηλαδή οι Αριστείδης Αλαφούζος, Βαρδής Βαρδινογιάννης, Σταύρος Ψυχάρης και ο Γιώργος Μπόμπολας.

Το βιβλίο του παρουσιάστηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», υπό το βλέμμα πάνω από 2.000 ατόμων. Το βιβλίο τού κ. Μητσοτάκη (εκδόσεις Εστία) επιμελήθηκε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του και πρώην Επίτροπος της Ε.Ε Γιάννης Παλαιοκρασσάς.

«Η ιστορία δεν ξαναγράφεται»

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως αν δεν τον είχαν ανατρέψει το 1993 ίσως η χώρα να είχε γλιτώσει τα χειρότερα, καθώς και ότι αν τον είχαν ακούσει η Ελλάδα δεν θα περνούσε σήμερα τα δεινά που περνά.

Στο βιβλίο του, ο πρώην πρωθυπουργός ασκεί κριτική στην διακυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι τα δημόσια ελλείμματα εκτοξεύτηκαν λόγω των πολιτικών που άσκησε επί μια οκταετία με αλόγιστες παροχές και σπατάλες. Ταυτόχρονα περιγράφει και τις τεράστιες δυσκολίες που συνάντησε από κόμματα και συντεχνίες στην προσπάθειά του να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία.

«Η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Δεν θα υπάρξει 2ος και 3ος γύρος», είπε, συναισθηματικά φορτισμένος ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας: «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μην εφαρμόζει το νόμο της Δημοκρατίας. Όποιος αγαπά το λαό πρέπει να το καταλάβει. Δεν είναι μόνο οι παράνομες απεργίες και οι παράνομοι μετανάστες, που έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε γκέτο. Θανάσιμο πλήγμα για την οικονομία, είναι το χτύπημα κουκουλοφόρων στις Σκουριές, αλλά και το κίνημα ‘Δεν πληρώνω’… Το πρωτόγνωρο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, σε μια χώρα που ο φασισμός ποτέ δεν έβγαλε ρίζες, είναι ένα φαινόμενο που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Είναι βέβαιο ότι οφείλεται στην ασυδοσία της Αριστεράς. Αυτή έστειλε το μήνυμα της ασέβειας προς τη νομιμότητα.»

Keywords
Τυχαία Θέματα