ΟΤΟΕ: Απαράδεκτη η πρόταση των τραπεζιτών

Σε αδιέξοδο κατέληξε η πρώτη συνάντηση των τραπεζιτών με εκπροσώπους της ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας). Μάλιστα η ΟΤΟΕ απέρριψε ως απαράδεκτη την πρόταση των τραπεζιτών, καλώντας τους να επανέλθουν με νέα, βελτιωμένη πρόταση στις 11 Μαρτίου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ

Σταύρος Κούκος χαρακτήρισε τις προτάσεις ως «απαράδεκτες που τινάζουν στον αέρα την κλαδική σύμβαση καθώς δεν έχουν σχέση με το ζητούμενο που είναι από την πλευρά των τραπεζών η μείωση του μισθολογικού κόστους».

Σύμφωνα με τον capital.gr, οι εκπρόσωποι των τραπεζών ζήτησαν μείωση μισθών 15-20%, ανάλογες περικοπές στα εισοδηματικά κλιμάκια, μείωση του επιδόματος πολυετίας και μεταφορά μιας σειράς επιδομάτων από την κλαδική σύμβαση στις επιχειρησιακές. Παράλληλα ζήτησαν αύξηση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας από τις 37 στις 39 ώρες, ευελιξία στο ωράριο λειτουργίας (ζήτησαν το ωράριο εργασίας των εργαζόμενων να είναι από τις 08.00 έως τις 18.00 αντί για τις 7.45 έως 15.15 που είναι σήμερα), κατάργηση τριτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου, κατάργηση πρόσθετων ημερών άδειας αν η άδεια χορηγείται την χειμερινή περίοδο, καθώς και κατάργηση βαθμολογικής εξέλιξης των συνδικαλιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα