Τίμησαν τον Μιχάλη Μυρογιάννη στην Μυτιλήνη

Με την ευκαιρία της 40ης Επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την «17η Νοεμβρίου 1973» πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη στη Μυτιλήνη παρουσία επισήμων, φορέων του νησιού αλλά και πλήθους κόσμου.

Εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων, πολιτικών νεολαίων και κομμάτων βρέθηκαν στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιαννη για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγώνα των φοιτητών απέναντι στη δικτατορία

Στην τελετή δεν έδωσε το παρόν

όπως συνήθιζε η αδελφή του Μυρογιάννη λόγο υγείας.

Ένταση με το Δήμαρχο

Στο αξιοσημείωτο είναι η μικρή ένταση όταν κατέθετε στεφάνι ο δήμαρχος Λέσβου, καθώς φοιτητές αριστερών οργανώσεων φώναξαν το γνωστό σύνθημα «ΠΑΣΟΚ- ΝΔ καμιά δουλειά δεν έχετε με το πολυτεχνείο», αμέσως ο δήμαρχος γύρισε προς το μέρος τους και τους εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση λέγοντας τους ότι «ο πολιτισμός δεν ανακαλύφθηκε από εσάς και ούτε σέβεστε τον χώρο» επίσης είπε ότι «δεν σας φοβόμαστε» και ότι η «ημέρα ανήκει σε όλους τους αντιφασίστες». Η ένταση έληξε εκεί με τους συγκεντρωμένους από άλλες παρατάξεις να χειροκροτούν τον Δήμαρχο και τις αριστερές παρατάξεις να μην δίνουν συνέχεια.

Η κάμερα του LesvosPost TV βρέθηκε στο πάρκο Αγ. Ειρήνης στην προτομή του Μυρογιάννη και κατέγραψε ότι συνέβη εκεί. Δείτε τα βίντεο …

Ο 20χρονος Μιχαήλ Μυρογιάννης του Δημητρίου, ήταν ηλεκτρολόγος, από τη Μυτιλήνη, κάτοικος Ασημάκη Φωτήλα 8, Αθήνα.

Στις 12:00 το μεσημέρι, στις 18/11/1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά περιστρόφου του συνταγματάρχη Νικόλαου Ντερτιλή.

Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του ΕΕΣ (Γ΄ Σεπτεμβρίου) σε κωματώδη κατάσταση και κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε την ίδια ημέρα.

Υπόθεση Μυρογιάννη: Η εν ψυχρώ εκτέλεση ενός νεαρού μόλις 20 ετών από το Νικόλαο Ντερτιλή

Keywords
Τυχαία Θέματα