«Τηλέγνους»: Η «black list» των κακοπληρωτών κινητής τηλεφωνίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Από πουθενά δε θα γλιτώνουν οι κακοπληρωτές, που άφηναν χρέη και ύστερα εξαφάνιζαν τα ίχνη τους ανοίγοντας συναλλαγές με επόμενα «θύματα». Οι τέσσερις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο( Cosmote, Wind, Vodafone, Cyta), έδωσαν τα χέρια και ξεκίνησαν εδώ και λίγους μήνες μια συνεργασία για να «πολεμήσουν» όσους αποφεύγουν σκόπιμα να

εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Η «Τηλέγνους», η επιχείρηση των τεσσάρων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, θα περιλαμβάνει τη λίστα με όσους έχουν φύγει από μια εταιρεία αφήνοντας χρέη ώστε να μην τους επιτρέπεται η συνεργασία με κάποιον άλλο πάροχο. Με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία των οφειλετών αλλά και με την προστασία της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας οι τέσσερις πάροχοι σκοπεύουν να ενημερώνουν με σχετικό έντυπο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και το δικαίωμα τους να προβούν στην παράδοση των στοιχείων στην «Τηλέγνους».

Σύμφωνα με το καταστατικό: «οι πάροχοι θα πρέπει να ενημερώνουν μέσω σχετικού εντύπου που υπογράφει ο συνδρομητής με σχετικό γενικό όρο και σε λογαριασμό που αποστέλλεται στον συνδρομητή· σε κάθε δε περίπτωση, θα πρέπει να ενημερώνουν το υποκείμενο μέσω της αποστολής του επόμενου λογαριασμού του ή/και μέσω σύντομου γραπτού μηνύματος στο κινητό του τηλέφωνο (SMS) ότι η οφειλή του κατέστη ληξιπρόθεσμη και ότι πλέον ο πάροχος έχει δικαίωμα και θα διαβιβάσει το στοιχείο αυτό στο κοινό αρχείο».

Τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στη λίστα της επιχείρησης που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Ιανουάριο, θα είναι τα βασικά: ο αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, το όνομα, η διεύθυνση αλλά και το ποσό της οφειλής που δε θα είναι μικρότερο των 200 ευρώ και θα θεωρείται ληξιπρόθεσμο, με ανώτατο όριο εξόφλησης τους τρεις μήνες.

Οφειλέτες που αρνήθηκαν το διακανονισμό των χρεών τους για νόμιμους λόγους, οι πάροχοι απαγορεύεται να καταχωρούν στο Σύστημα Ανταλλαγής Πληροφόρησης τη σχετική πληροφορία, προτού διερευνηθεί η εν λόγω αμφισβήτηση.

Το άρθρο «Τηλέγνους»: Η «black list» των κακοπληρωτών κινητής τηλεφωνίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα